24 ianuarie 1859 – UNIREA PRINCIPATELOR ROMÂNE – Act istoric de importanță covârșitoare pentru poporul român

0
5

Unirea-Principatelor-Romane

Foto: Sursă: https://ziarulunirea.ro

24 ianuarie 1859 – UNIREA PRINCIPATELOR ROMÂNE – Act istoric de importanță covârșitoare pentru poporul român

Unirea Principatelor Române a reprezentat un act istoric de o importanță covârșitoare pentru națiunea română. A consfințit voința unității tuturor românilor, reprezentând  primul pas în realizarea statului național unitar român, desăvârșit prin Marea Unire de la 1918.

La sărbătorirea Centenarului Marii Unirii de la 1918, să ne amintim și să îi prețuim pe înaintașii noștrii care au luptat pentru unirea tuturor românilor. Un vis de secole, creionat pentru prima oară de marele domnitor Mihai Viteazul la 1600, care a prins speranță la 24 ianuarie 1859 și a fost desăvârșit prin Marea Unire de la 1918.

Mai mult ca niciodată este nevoie să dăm dovadă de unitate și credință, de loialitate față de patria noastră. Pentru a ne găsi puterea și echilibrul în prezent și pentru viitor, să ne aplecăm asupra istoriei noastre, să ne lăsăm pătrunși de jertfa înaintașilor și să ne ridicăm la demnitatea pe care trecutul ne-o impune.

În acest An Centenar să ne bucurăm de Marea Unire, să acordăm tot respectul cuvenit acestui simbol al României și să găsim înțelepciunea și puterea de a ne respecta între noi, în memoria înaintașilor noștrii.

Să considerăm acest moment al Centenarului un punct de cotitură în relațiile interumane, să dăm dovadă de înțelegere și unitate, privind în același timp cu credință și încredere la viitorul țării noastre.

Responsabilitatea față de viitor trebuie să fie întâia noastră grijă, păstrând cu sfințenie ceea ce am primit de la înaintași.

La mulți ani, tuturor românilor, tuturor cetățenilor României!

Trăiască România!

Lilian Cătălin Vișoiu

Ţi-a plăcut acest articol? Abonează-te prin mail!

Lasă un răspuns