Rațiunea învinge !

0
557

Rațiunea învinge !

În numărul trecut al ziarului nostru prezentam datele unui sondaj de opinie realizat în perioada 27 februarie – 8 martie 2011, în comuna Măgureni, jud. Prahova.
Din datele obţinute, se pare că pentru funcţia de primar, intenţia de vot a cetăţenilor s-a schimbat faţă de precedentele alegeri. (a se vedea mai jos rezultatele sondajului).
Faptul că poziţia actualului primar, dl. Iarca Gheorghe, s-a şubrezit vizibil în actualul mandat nu mai miră pe nimeni, în condiţiile în care foarte mulţi oameni au început să îşi exprime nemulţumirile faţă de politica şi comportamentul actualului primar în raport cu cetăţenii şi cu interesele comunei.
Chiar dacă prin comună se văd şi lucruri bune făcute în mandatul actual, încă se practică demagogia şi minciuna de tip politicianist.
Oamenii s-au cam săturat de laudele şi de ”împlinirile măreţe” ale edilului, propovaduite prin ziarul propriu. Oamenii aşteaptă să se schimbe ceva şi pentru ei.
Revenind la sondajul de opinie, conform datelor obţinute, istoria se repetă, în sensul că, aşa cum actualul primar a valorificat la precedentele alegeri poziţia sa anterioară de viceprimar, câştigând alegerile, acum, din poziţia de primar, se confruntă cu un fenomen similar .
Pe fondul scăderii încrederii cetăţenilor comunei faţă de actualul primar, persoanele din imediata lui apropiere valorifică poziţiile pe care le deţin.
Pe de altă parte, se pare că raţiunea a luat locul încrederii nejustificate în promisiuni nefondate şi cetăţenii încep să acorde importanţă lucrurilor care contează cu adevărat.

Cu siguranţă vom asista în următoarea perioadă la mişcări interesante în viaţa politică a micii noastre comunităţi.
Vă vom ţine la curent cu evoluţia evenimentelor.

1. Iordache Gheorghe – 19,8% (actual viceprimar)
2. Iarca Aida – 16,9% (funcţionar primărie)
3. Iarca Gheorghe – 16,6% (actual primar)
4. Iarca Mircia – 14,2% (consilier local)
5. Apostolescu Mihai – 11% (membru grup iniţiativă)
6. Baciu Florin – 10,9% (consilier local)
7. Dobre Marian – 10,6% (consilier local)

Lilian Cătălin Vişoiu

 

Ţi-a plăcut acest articol? Abonează-te prin mail!

Lasă un răspuns