CE INTERESE URMĂREŞTE UN PRIMAR ? Măgureni – judeţul Prahova

0
763

Primaria Magureni

CE INTERESE URMĂREŞTE UN PRIMAR ?  Măgureni – judeţul Prahova

Când oamenii nu mai au limite iar trufia şi dorinţa de înavuţire în orice mod le întunecă minţile! La propunerea primarului Iarca Gheorghe, Consiliul local al comunei Măgureni a votat în şedinţă extraordinară diminuarea suprafeţei de islaz comunal, respectiv trecerea unei părţi a acestuia în domeniul privat al localităţii.
Între ei, primarul a propus iar Consiliul a votat, aşa cum ne-au obişnuit! Au acţionat fără să consulte populaţia, fără să efectueze un studiu de impact, fără să existe vreun proiect concret care să necesite trecerea acestor suprafeţe de teren din proprietatea publică a localităţii în proprietatea sa privată. Această schimbare de regim juridic este destinată a permite vânzarea ulterioară a terenurilor (atât timp cât rămâneau în proprietatea publică ele erau inalienabile). Există astfel riscul ca aceste suprafeţe să fie folosite în funcţie de interesele unora.
Ceea ce este periculos şi reprezintă un semnal serios de alarmă în privinţa corectitudinii acestei hotărâri este faptul că ea s-a adoptat în grabă, pe ascuns, fără să se facă vorbire oamenilor din comună despre acest proiect.
Interesele din spatele acestei acţiuni aproape că le putem sesiza fiecare dintre noi. Miza o reprezintă zona RUDA, unde parcelele de teren sunt vânate încă de pe vremea fostului primar. Din surse demne de încredere, se pare că mai marii zonei deja s-au năpustit cu cereri la primărie pentru a obţine şi ei un petec de rai. De altfel, acest lucru este reliefat şi de votul din Consiliu unde se pare că singurul care a votat împotrivă a fost domnul consilier Mircia Iarca, restul fie au votat pentru, fie s-au abţinut.
Că primarului i s-a urcat puterea la cap este evident pentru toată lumea. Ce este deranjant şi, cu siguranţă, de această dată a umplut paharul este faptul că acest individ ne crede proşti. Nu pot să nu remarc fanfaronada de care dă dovadă de fiecare dată când prin comună se construieşte câte ceva. Nu contează cine a făcut acel lucru, omul trebuie să fie prin preajmă astfel încât tot poporul să creadă că e opera lui. Aşa a procedat cu asfaltul din comună (finanţat de Consiliul Judeţean Prahova), ca şi cu podul din satul Banului, proiect început pe vremea fostului primar şi finanţat tot de Consiliul Judeţean Prahova, precum şi cu alte lucrări din zonă pe care, chipurile, el le-a făcut. Că este maestru în a-şi asuma munca şi sacrificiile altora o ştiu chiar pe pielea mea, din multele întâmplări legate de cariera de la Măgureni. Măcar dacă ar fi ascultat ce trebuie făcut şi astăzi am fi fost lipsiţi măcar de o grijă. Dacă asculta la vremea respectivă, proiectul nenorocit de distrugere a dealului, care chiar se bate cap în cap cu lozincile pe care Iarca Gheorghe le tot foloseşte pentru ameţirea oamenilor, ar fi fost stopat. “Vrem să facem zonă turistică…, aducem investitori…, facem, dregem..” în condiţiile în care zona se deteriorează pe zi ce trece, oamenii din zonă sunt tot mai săraci şi nu ştiu cum vor mai supravieţui. Primarul visează la “terapie cu delfini” şi “poduri suspendate”, “miniport” şi alte asemenea, dar nu este în stare să dezvolte proiecte simple care să îi ajute în aceste vremuri grele pe oamenii care l-au votat şi care, pe bună dreptate, se minunează când văd că averea chiar sporeşte….atunci când eşti primar.
Revenind la ultima ispravă a acestui individ care se erijează în atotputernic,
în şedinţa anterioară de consiliu, el a propus, aşa din senin, şi se pare că marioneta Consiliul local a şi votat, ca anumite suprafeţe de teren din Măgureni care sunt categorisite ca islaz (şi nu sunt puţine) să nu mai aibă acest statut şi să fie puse la dispoziţia primăriei, adică să dispună primăria cum doreşte de ele. Să nu vă mire dacă pe viitor, cînd veţi ieşi la un grătar pe Ruda, vreun nou împroprietărit prin bunăvoinţa primarului, vă va lua la întrebări şi vă va pofti să ieşiţi de pe terenul lui.
Din anumite surse am aflat că zona Ruda ar fi fost parcelată cu dedicaţie. Sunt cereri depuse la primărie pentru teren în acea zonă. Rămâne ca primarul, prin această manevră ,să poată să dispună cum vrea de aceste terenuri. În susţinerea cererii în consiliu, Iarca a invocat faptul că primăria nu mai are bani şi că oricum vrea să dezvolte zona din punct de vedere turistic !!! Păi, oameni buni, nu exista niciun impediment ca zona să fie dezvoltată din punct de vedere turistic păstrând-o în proprietatea publică a localităţii. Mă tem că interesele acestui om sunt cu totul altele şi nu au nimic în comun cu interesul cetăţenilor. Trebuie să ştiţi că actualul primar a mai avut o încercare de a pune mâna pe RUDA, imediat ce a devenit primar. De teamă, în ultimul moment a renunţat la discutarea cererii în consiliu. Între timp, iată că manevra i-a reuşit. Pot să nu-l bănuiesc de interese ascunse, dacă a recidivat? De acestă dată, paharul s-a umplut. Cred că este cazul ca acestui om să-i arătăm că nu este de capul lui. Oamenii trebuie să ştie că ceea ce a făcut acest individ este lipsit de etică şi morală iar mie unuia mi se pare că ne vinde pe doi bani.
Noi suntem obişnuiţi să protestăm împotriva nedreptăţilor, am făcut-o în atâtea rânduri, când a fost cazul. Dacă vă pasă de viitorul acestei comune şi de copii noştri trebuie să o facem şi acum. Să le cerem să revoce acest act şi să respecte legea şi comunitatea. Să mergem cu toţii la prima şedinţă de consiliu şi să ne spunem punctul de vedere.
Lucrurile au scăpat de sub control.
Şi când te gândeşti că acum ceva vreme primarul s-a lăudat prin tot satul că a făcut nu ştiu ce staule, nu ştiu pe unde amplasate, pentru vite, “că sunt multe”, iar acum spune că oamenii nu mai au nevoie de islaz! Nu vi se pare ciudat ?

Lilian Cătălin Vişoiu

Ţi-a plăcut acest articol? Abonează-te prin mail!

Lasă un răspuns