Cotroceni on Ice

0
423

Cotroceni in Ice

Vineri, 29 ianuarie, orele 17.00-20.00 pe patinoarul “Cotroceni on Ice” din mall Afi Cotroceni s-a desfășurat ediția a III-a a SPECTACOLULUI DEMONSTRATIV “Nicolae Bellu”. Aproximativ 50 de patinatori legitimați la cluburile sportive de patinaj artistic din București, sub îndrumarea antrenorilor și coregrafilor lor, au prezentat un spectacol remarcabil unde grația, sportul și talentul lor au atras admirația și încântarea spectatorilor.

Acest sport spectaculos se bucură de audiență maximă în cazul transmisiilor televizate ale unor competiții naționale și internațioanele. Totuși, deși sportivii bucureșteni aduc medalii naționale și internațioanale în mod constant, situandu-se pe podiumul unor competiții europene, autoritațile locale nu încurajează în niciun fel performanța în acest sport. Astfel, din 2013, în București, capitală europeană, nu mai există niciun patinoar cu suprafață competițională, iar micii patinatori sunt nevoiți să se antreneze în mall, printre cei care vin aici pentru agrement, pe o suprafață a gheții cu mult mai mică decât cea adecvată pentru performanță.

Deși prin eforturile și entuziasmul micilor patinatori, ai antrenorilor și ai coregrafilor se încearcă depășirea acestui mare inconvenient, în câțiva ani se riscă pierderea unei generații întregi de sportivi, iar tradiția sporturilor de iarnă în București ar rămâne doar o amintire frumoasă.

Memorial Nicolae Bellu editia a III a avut un real succes datorită pasiunii și entuziasmului copiilor, antrenorilor și părinților.

Amalia Ştefaniu

Ţi-a plăcut acest articol? Abonează-te prin mail!

Lasă un răspuns