Mediul inconjurator- Sanatate sau Poluare?

0
734

Sanatate sau poluare

Mediul inconjurator- Sanatate sau Poluare?

Ne intrebam tot mai des de ce ne imbolnavim de la varste fragede, mai ales ca multi dintre noi incearca sa isi mentina corpul sanatos prin diferite metode, printre care se numara alimentatia echilibrata si sportul. Foarte putini constientizeaza ca si mediul inconjurator reprezinta un factor important, care afecteaza din ce in ce mai tare sanatatea, datorita imaginii “curate” pe care o afiseaza.

Ne simtim ofensati cand vedem ca locurile pe care le frecventam sunt devastate de gunoaie, dar in acelasi timp, din lipsa de interes sau numai comoditate, le evitam, prefacandu-ne ca nimic nu s-a intamplat, desi suntem constienti intr-un fel sau altul ca poluarea provoaca efecte nocive si, in acelasi timp, creeaza disconfort.

Vizitand unul dintre parcurile preferate, am observat ca persoanele din jurul meu prefera sa se faca neobservati in timp ce arunca gunoaiele pe jos, in loc sa se deplaseze cativa metri , sa le arunce in locurile special amenajate..

Instinctul de a face curatenie provine inca din copilarie, din sanul familiei, dar nu toti primim aceeasi educatie si astfel, se va ajunge la o lume degradata din cauza noastra, a oamenilor .

Consider ca, poluarea mediului are o legatura foarte importanta cu sanatatea, as putea spune o stransa” legatura de prietenie”, ocrotirea lui ar insemna inlaturarea unor boli si cativa ani in plus alaturi de cei dragi.

Laura Bumbacea

Ţi-a plăcut acest articol? Abonează-te prin mail!

Lasă un răspuns