Mediul sub asediu în zona RUDA

0
638

Ruda sub asediu

Mediul sub asediu în zona RUDA

Vă prezentăm imagini de nerecunoscut cu terenul din zona Ruda, teren ce are statut de islaz comunal şi care, pentru mulţi dintre noi, a reprezentat un spaţiu de agrement unde aproape în fiecare duminică sau la fiecare sărbătoare oamenii ieşeau la picnic.
Cunoaştem cu toţii că această zonă a constituit întotdeuna o atracţie nu numai pentru locuitorii din Măgureni ci şi pentru alte persoane venite din alte părţi din ţară. A fost şocant să observăm cum podişul de care am amintit a fost efectiv devastat pentru nu ştiu ce ambiţii ale primarului Iarca Gheorghe.
Un lucru cu adevărat îngrijorător îl reprezintă faptul că, deşi la toate şedinţele şi întrunirile cetăţeneşti, oamenii din Măgureni şi-au exprimat dezaprobarea faţă de încercările repetate ale actualului primar de a concesiona zona Ruda, primarul ne arată clar că nu îl interesează şi nu ţine cont de voinţa oamenilor, făcând doar ceea ce vrea.
Suntem curioşi să aflăm, şi lansăm pe această cale întrebarea reprezentanţilor primăriei, ce se întâmplă acolo şi dacă există vreo autorizaţie de construire ori dacă au fost făcute studii cu privire la impactul pe care distrugerea zonei o are asupra întregului ecosistem.
Din cunoştinţele noastre, primarul Iarca Gheorghe a mai demarat o asemenea acţiune în urmă cu ceva timp la baza dealului din zona Ruda, executând lucrări de decopertare a solului, fără vreo finalitate.
În măsura în care actualele lucrări au fost realizate fără a exista o autorizaţie de construire, ne aflăm în faţa unui grav abuz prin care zona Ruda, de o rară frumuseţe, este sluţită. Să nu uităm că, nu cu mult timp în urmă, locuitorii din Măgureni se luptau cu o anumită firmă care, tot aşa, a demarat lucrări de excavaţii la Cocorăştii Caplii, fără a deţine autorizaţie de construire.
Atragem atenţia pe acestă cale Gărzii de Mediu, Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului Prahova, Consiliului Judeţean Prahova, Prefecturii dar şi Consiliului local al comunei Măgureni să verifice dacă au fost îndeplinite toate cerinţele pe care legea le impune pentru demararea unei asemenea lucrări. Este de competenţa poliţiei şi parchetului să se autosesizeze, în cazul în care legea a fost încălcată.
Din sursele noastre, crescătorii de animale din zonă deja s-au sesizat cu privire la acest lucru şi vor face demersuri legale pentru a-şi apăra drepturile.

Lilian Cătălin Vişoiu

Foto: Pavăza Carpaţilor

Ţi-a plăcut acest articol? Abonează-te prin mail!

Lasă un răspuns