“Minte sănătoasă în corp sănătos”

0
664

2011_11_30_minsanatatii_rszDacă ne amintim bine în anul 2008, la inițiativa ministrului sănătății din acea vreme au fost efectuate analize gratuite pentru a evalua starea de sănătate a populației. Deși este tardivă , ar putea fi interesantă efectuarea unei paralele între starea de atunci și de acum a locuitorilor comunei. Din motive lesne de înteles , nu o putem face , în schimb vă putem furniza câteva informații pe care le considerăm utile. Plătim C.A.S. (contribuția de asigurări de sănătate), fapt ce ar trebui ca în orice împrejurare să fie asigurat gratuit actul medical și tot ce ține de acesta.

Dar nu se întâmplă chiar așa. Neprevăzut avem diverse probleme de sănătate și urgent suntem nevoiți să mergem la medicul de familie. Mă întreb , mai avem nevoie de programare ? Cu siguranță, da. Deși personalul dispensarului medical din Măgureni este cooperant și înțelegător în asemenea situații, constatăm că pe ușile cabinetelor respective sunt afișate câteva informații pe care vi le prezentăm . Astfel, consultațiile gratuite se fac cu programare în limita a 15-20 de persoane pe zi iar în afara programării vă costă 10 lei. Programările se pot face și telefonic , sunând la medicii de familie la nr. de telefon 0244384222 pentru dr. Dalila Niță și 0244384 620 pentru dr. Ioana Aillen.

Persoanele neasigurate sunt obligate să scoată din buzunar 20 de lei. Solicitările la domiciliu vă costă 30 lei, adeverințele pentru plecări în stațiune 7 lei, adeverințele pentru boli cronice 8 lei, adeverințele pentru șomaj 3 lei, certificatele medicale pentru șomaj 5 lei, administrarea vaccinului 8 lei iar serviciile la cabinet , la cerere -15 lei.

În ceea ce privește medicametele compensate, menționăm că deocamdată se acordă. Mai recent este vehiculată știrea că vor fi obligatorii cardurile de sănătate, contracost, bineînțeles. În situația refuzului acestor carduri nu vom beneficia de consultațiile medicale. Dar să nu uităm că plătim C.A.S. este bine ? Sau este rau ? Dumneavoastră ce părere aveți ?Vă vom ține la curent cu noutățile ce apar în acest domeniu.

Vasile Cojocaru

Ţi-a plăcut acest articol? Abonează-te prin mail!

Lasă un răspuns