Natura se dezlănțuie

0
688

naturase

Natura se dezlănțuie

De-a lungul vremii au existat previziuni apocaliptice care indicau date fixe sau perioade referitoare la sfârșitul viului.

Se poate spune că cel mai cunoscut clarvăzător a fost Nostradamus, un medic francez, celebru pentru Profețiile apărute în anul 1555. Acesta ar fi prevăzut cele două războaie mondiale, moartea tragică a lui J.F. Kennedy, atentatele de la 11 septembrie din S.U.A precum și apariția anticristului care va genera cel de-al treilea război mondial.

Cea mai de temut profeție este cea a mayașilor, profeție care arată că lumea va sfârși în 2012 din cauza unei presupuse planete Nibiru descoperită de sumerieni (prima civilizație a omenirii), care s-ar îndrepta către Terra, iar în urma impactului Pământul s-ar sfârși.

Apocalipsa poate fi oricând și oriunde, natura se poate dezlănțui și lovi în orice parte a lumii oricât ar încerca omul să înțeleagă funcționarea acestor legi nescrise ale naturii, nu el va fi învingătorul.

Se poate spune că omenirea a fost marcată de-a lungul anilor de anumite fenomene naturale aflate la originea marilor catastrofe. Dacă este vorba despre dezastrele provocate de erupțiile vulcanice, erupția din 75 e.n a Vezuviului a fost devastatoare, atunci s-au distrus două orașe, Pompei și Herculanum. Atât noroiul alcătuit din cenușă cât și fragmentele de lavă au acoperit complet cele două orașe.

O legendă japoneză spune că apariția cutremurelor este determinată de un monstru Nanzum, care trăiește în interiorul Pământului. Este doar o legendă, pentru că de fapt Pământul nefiind un suport fix, cauza aparițiilor cutremurelor o reprezintă mișcările tectonice.

Dacă în anul 1923 complexul urban Tokyo-Yokohoma a fost distrus în mare parte din cauza incendiului uriaș ce a precedat cutremurul iar numărul victimelor s-a ridicat la 140.000, acum victimele cutremurului din martie au căzut pradă valului uriaș al oceanului. Renașterea Japoniei a avut loc de fiecare dată după nenumăratele evenimente catastrofale, poporul încercat atât de fenomene naturale cât și de erori umane (bombele atomice asupra celor două orașe, Hiroshima și Nagasaki) mai are acum de trecut o provocare nemeritată, lupta cu radioactivitatea.

Particulele radioactive (cesiu în special) difuzate în apă, aer, sol vor afecta viul zeci chiar sute de ani, fără ca cineva să poată anihila efectul nociv.

Foamea de energie determină studii complexe pentru ca omenirea să beneficieze de furnizori energetici nepoluanți. În acest sens, trecerea de la fisiune la fuziune nucleară rămâne o preocupare majoră a oamenilor de știință.

Profesor Elena Pârtoacă

Ţi-a plăcut acest articol? Abonează-te prin mail!

Lasă un răspuns