Parcurile de joacă – adevărate capcane pentru copii

0
683

SAMSUNGSAMSUNG

Parcurile de joacă – adevărate capcane pentru copii

Nu pot să îmi explic cum autorităţile locale din România, cu anumite excepţii, după ce instalează cu fast şi cu mulţi bani tot felul de „agregate” pentru cei mici, le lasă în paragină. Nimeni nu mai raspunde de nimic, primarii noştrii au grijă să le fie trecut numele de ctitori ai parcului de joacă şi… cam atât. Nu pot să nu observ nepăsarea care poate avea consecinţe grave în ceea ce priveşte întreţinerea echipamentelor de joacă din diferitele parcuri de joacă pentru copii. Un singur lucru îi leagă pe responsabili, lipsa lor de responsabilitate.
Aflat în provincie, am mers cu fiica mea întrun parc de joacă în oraşul Câmpina, judeţul Prahova. Situat întro zonă frumoasă a oraşului, pe bulevard, întro zonă înverzită şi liniştită, cu asfalt strălucitor, parcul de joacă avea în dotare, printre alte vechituri ,şi un tobogan cu o scândură lipsă, taman acolo unde copii mici se urcă şi merg singuri, neînsoţiţi, pe o rampă pentru a ajunge la tobogan. Rampa este situată la aproape doi metri de sol. Doar norocul şi un strigăt al unei persoane cunoscătoare a locului mi-a salvat copilul. Şi ca să pot avea dovezi am realizat şi câteva fotografii ale locului. Oamenii spuneau că s-au întâmplat multe accidente şi, pe bună dreptate, căci un copil care cade prin gaura creată, în gol, se opreşte în cădere, exact cu barbia între cele două scînduri. Vă las pe dumneavoastră să vă gândiţi ce se poate întâmpla.
Situaţia nu este singulară. În Bucureşti, întrun parc din sectorul 3, situaţia era la fel de gravă, leagănele erau absolut desfigurate, copii nici nu realizau la ce se expun.
Domnilor administratori sau ce aţi fi, aplecaţi-vă serios asupra acestei probleme. Găsiţi variante ca cineva să întreţină sau măcar să verifice din când în când starea acestor echipamente din parcurile de joacă pentru copii. Dezastrul pe care îl puteţi provoca unei familii prin proasta gestionare a parcurilor pentru copii, neglijenţa sau nepăsarea de care daţi dovadă ar putea să aibă implicaţii legale nebănuite şi asupra dumneavoastră !

Lilian Cătălin Vişoiu

Ţi-a plăcut acest articol? Abonează-te prin mail!

Lasă un răspuns