Primăria Măgureni refuză bani de la contribuabili!

0
575

Primaria Magureni DSC04154

Ar putea părea hilară afirmaţia că primăria nu ştie sau nu doreşte să încaseze bani de la localnici. Dar prin ce voi relata în continuare o să aveţi o altă opinie. Se pare că unii dintre noi folosim suprafeţe de teren mai mari decât cele consemnate în evidenţa primăriei dar pentru care nu plătim impozit.
Această situaţie este datorată mai multor motive, printre care amintim faptul ca aşa au fost moştenite iar la momentul întocmirii adeverinţelor de punere în posesie, proprietarii, fără a efectua măsurători pe teren (parte dintre predecesori nemaifiind în viaţă) au considerat corect ce era trecut în registrul agricol, registru care prezenta foarte multe corecturi (între timp cel original dispăruse subit) fiind chiar refăcut complet cu date noi.
Ulterior, sesizând greşelile şi dorind să le îndrepte, locuitorii se izbesc de reavoinţa personalului primăriei care aduce drept argument declaraţia iniţială a proprietarilor. Alţii şi-au extins proprietăţile cu de la sine putere , fără ca cineva să-i controleze şi să-i tragă la răspundere, în special în zonele ce duc către centrul comunei de o parte şi de alta a râului Proviţa.

Deşi în cadrul primăriei există un birou de cadastru încadrat cu perso-
nal , nu se vrea rezolvarea , aducând pretexte pentru adormit copiii.
Între timp noi avem de suferit, în sensul că nu putem prefecta actele de proprietate, nu ne putem întocmi cărţile de identitate, etc.
Dar singura soluţie care ne mai rămâne este să avem răbdare……

Vasile Cojocaru

Ţi-a plăcut acest articol? Abonează-te prin mail!

Lasă un răspuns