România își alege reprezentanții pentru ”Olimpiada” creației pentru copii

0
3

Worldwide Children Festival

România își alege reprezentanții pentru ”Olimpiada” creației pentru copii

Competiția de reprezentare a României la Internaţional Worldwide Children Festival, cel mai important festival dedicat creativității pentru copii la nivel global, organizată pentru țara noastră de Asociaţia pentru Educaţie şi Ştiinţă “Kleine Schule”, Primăria Sinaia, Prețuiește Viața by Andreea Marin, Școala Finlandeză Sibiu și Finnish Teacher Training, va avea loc în perioada 11 aprilie – 14 aprilie 2019, la Sinaia. Competiția este dedicată copiilor între 6 și 19 ani și are ca temă anul acesta “Şcoala – ce aş păstra şi ce aș schimba!”. Înscrierea și participarea acestora sunt complet gratuite, concursul acordând în total 16 premii în bani și produse.

„Scopul festivalului este acela de a prezenta întregii lumi copiii creativi și talentați ai României. Ne dorim ca astfel să descoperim, să încurajăm și să reunim într-o competiție de anvergură copii din toate colțurile țării care excelează în Muzică, Arte, Științe și Teatru”, a spus Simona Mitrea, reprezentanta ”Kleine Schule”. „Ne-am propus să ajungem la cât mai mulți copii talentați și ne dorim ca ei să găsească în cadrul festivalului un mediu cald și relaxat în care să interacționeze cu alți copii cu calități artistice și să se simtă puși în valoare și apreciați în plinătatea talentului lor”, a mai adăugat Simona.

Înscrierea la Festival se face în perioada 15 februarie – 20 martie 2019, ora 00.00, ora României, prin trimiterea aplicației specific pentru fiecare secțiune din competiție, conform regulilor menționate pe site-ul organizatorilor (https://kleine-schule.ro/festival-international-2/). În procesul de selecţie vor fi aleşi 30 de participanţi/secţiune, fiecare participant se poate înscrie o singură dată în concurs, cu o singură lucrare, la o singură secțiune/categorie. Jurizarea se va face la finalul lunii martie, când vor fi anunțați și câștigătorii.

Valoarea totală a celor 16 premii (4 pe fiecare secțiune) este de 4.000 EUR, cumulat în bani și produse. Câştigătorii locurilor I și II vor primi invitaţii de participare de la International Child Art Foundation (ICAF), inițiatorii acestui festival, la World’s Children Festival, ediția internațională a competiției, care va avea loc în Washington, S.U.A. în anul următor.

Organizatorii evenimentului sunt:

ASOCIAŢIA PENTRU EDUCAŢIE ŞI ŞTIINŢĂ “KLEINE SCHULE” este o asociație non-profit cu misiunea de a descoperi şi de a dezvolta potenţialul copiilor cu abilităţi înalte. Programul oferă copiilor, părinților și cadrelor didactice posibilitatea de a găsi resursele necesare pentru a veni în întâmpinarea provocărilor şi de a asigura un mediu de învăţare propice pentru copiii români care pot deveni motorul schimbării la nivel national.

PRIMĂRIA SINAIA – PARTENER OFICIAL

PREȚUIEȘTE VIAȚA BY ANDREEA MARIN s-a născut ca un concept care are forța de a aduna oamenii umăr lângă umăr pentru a construi împreună, are puterea de a atrage atenția maselor în scopul educației și al solidarizării pentru idei benefice pentru evoluția lumii în care trăim; “Prețuiește Viața” are șansa de a deveni o permanentață în viața romanilor, nu un șir de excepții – fapte bune făcute doar în momente de criză.

ȘCOALA FINLANDEZĂ SIBIU este preocupată să adopte o abordare inovatoare și orientată spre viitor, care să reflecte tendințele actuale fără a sacrifica valorile tradiționale.

Noi încurajăm educarea și formarea, prin crearea unor contexte de învățare adaptate nevoilor elevilor, conectate la lumea mereu în schimbare.

FINNISH TEACHER TRAINING este un centru de formare cu un portofoliu de programe modular și flexibil, construit atât pe competențe generale de dezvoltare personală și a carierei, cât și tehnice, metodologice, specifice corpului didactic. Totul adaptat sistemului local.

Comunicat de presă                                              25 martie 2019

Sursă: https://www.facebook.com/GiftedbyKleineSchule/

           www.kleine-schule.ro

Foto: sursă

Ţi-a plăcut acest articol? Abonează-te prin mail!

Lasă un răspuns