ŞAH LA “REGINĂ” PE TABLA GEOPOLITICĂ A EUROPEI

0
540

Reichstag_mit_WieseFoto: ro.wikipedia.org

OFENSIVA MIGRAŢIEI ÎN EUROPA – ŞAH LA “REGINĂ” PE TABLA GEOPOLITICĂ A EUROPEI
(Fragment din cartea, în curs de apariţie, “Clipele României”
Conf.univ.dr. Gabriel I. NĂSTASE Jurnalist Bogdan Paul A. Păpădie

     Criza „refugiaţilor” sirieni s-a dovedit pe zi ce trece un alt amplu scenariu al unor servicii secrete. Fie ele de la est sau vest, acestea au imaginat un veritabil coşmar pentru Uniunea Europeană. Angela Merkel, spre stupoarea unei Europe întregi, a asigurat că orice „refugiat” provenind dintr-o zonă de conflict, în mod special din Siria, este binevenit în Germania (“Regina Europei”), unde va fi bine primit şi susţinut pentru integrare. Ce a urmat se ştie, haosul creat de uriaşul val de „refugiaţi”, din care doar 10% s-au dovedit a fi sirieni, aruncând în aer graniţele europene. Mai mult, securitatea impusă de Spaţiul Schengen s-a dovedit ca şi inexistentă, zecile de miliarde de dolari investite în securizarea frontierelor statelor membre dovedindu-se doar o mare afacere. Totuşi, care este adevărul despre aceşti „refugiaţi”?

Conform unor rapoarte ale serviciilor de informaţii europene, adevăratele victime ale războiului se află în prezent în taberele din Kurdistanul irakian, în sudul Turciei şi Libanului. Sunt şiiţi, yazizi şi creştini. Aceştia au fugit de persecutii, şiiţii fiind pur şi simplu ucişi imediat de membri Statului Islamic (alternativ: Statul Islamic din Irak şi Levant sau Statul Islamic din Irak şi Siria, abreviat: IS, SI, ISIL şi ISIS.

Venind în completarea rapoartelor amintite, Witold Gadowski, un cunoscut jurnalist polonez de investigaţie şi reporter de război, care a vizitat Siria şi Turcia ca să documenteze Statul Islamic şi valul de migranţi care s-a pornit spre Europa, a afirmat că şiiţii, yazizii şi creştinii sunt grupurile cele mai persecutate de pe teritoriul Siriei şi Irakului (provinciile Diyala, Anbar, o parte din Ninive, precum şi Salah ad Din). Aceste victime ale războiului se află de mai mult de un an în tabere, dar nu intenţionează să migreze, iar cei care au luat în calcul această variantă au făcut cereri oficiale pentru migrare, solicitând viză de şedere. Deloc întâmplător, fapt ce dovedeşte o veritabilă teorie a conspiraţiei, aceşti oameni care au apelat la lege n-au primit vreun răspuns de la oficialităţile statelor europene cărora li s-au adresat, dar în schimb zeci de mii de tineri musulmani, care au trecut fraudulos graniţele UE au fost acceptaţi! Ce să înţelegem? Creştinii sunt renegaţi de chiar ţările creştine?

Revenind la „refugiaţii” ce au asaltat Europa, s-a constatat că printre ei sunt foarte puţini creştini, foarte puţini yazizi şi foarte puţini kurzi, care suferă într-adevăr din cauza Statului Islamic. Cei mai mulţi dintre ei sunt indivizi care şi-au putut permite să achite 10-15 mii de dolari pentru a fi transportaţi pe „Bătrânul Continent”, pe cale infracţională, de către mafiile turcească, albaneză şi rusă. N-au documente, nimeni nu ştie cine sunt cu adevărat, doar că se închină la Alah! Prin urmare, serviciile de securitate ale Uniunii au luat în calcul tot mai serios, în contradicţie cu perfizii politicieni europeni, o veritabilă invazie a susţinătorilor Stat Islamic, misiunea acestora din urmă fiind instaurarea unui „Califat al Europei”. Se află ISIS în spatele unui astfel de scenariu? Ar avea Statul Islamic forţa unei astfel de lovituri? Conform ultimelor informaţii, provenite din sfera serviciilor secrete, răspunsul la aceste întrebări este… DA!

După cucerirea de noi teritorii, practic toate graniţele Statului Islamic au fost întărite şi sunt controlate minuţios de aşa-numitele trupe de frontieră conduse de emirul Al-Turki. Nimeni nu se poate strecura peste frontieră, pedeapsa fiind răstignirea, cu atât mai mult un val de zeci şi sute de mii de oameni!

Altfel, cum majoritatea veniturilor ISIS provin din contrabandă şi trafic transfrontalier, Statul Islamic trebuie să controleze graniţele ca să aibă bani pentru existenţă şi dezvoltare. Bugetul Statului Islamic se ridică în prezent la peste 800 milioane de dolari pe an, ISIS vânzând ilegal mai mult de 65 de mii de barili de petrol pe zi! Toată cantitatea este cumpărată ilegal de companii iraniene şi turceşti, fiind revândută în Europa şi în alte ţări ale lumii ca petrol turcesc sau iranian.

Conflictul cu Statul Islamic poate fi câştigat doar pe teren, acolo unde luptă kurzii şi şiiţii, înarmaţi cu arme din epoca sovietică, în timp ce Statul Islamic are cele mai noi echipamente americane! Deci, lucrurile se complică serios, mai ales că ajungem din nou la valul de „refugiaţi” şi la sursa acestuia. Iar primele indicii arată că Ar-Rakkah, capitala Statului Islamic, este cea care a dat practic drumul acestui uriaş val necontrolat de „refugiaţi” în Europa, printre ei infiltrându-se agenţi secreţi ai AMNI. În cadrul AMNI există un departament ce se ocupă cu asasinate şi sinucideri controlate, care menţine comunicarea cu toată reţeaua mondială de „lupi singuratici”, aceştia fiind pregătiţi pentru a fi „şahizi”, adică atentatori sinucigaşi. Acest lucru este foarte periculos şi dificil, practic imposibil de detectat! Apoi mai este şi Moscova, care se implică tot mai serios în Orientul Mijlociu şi vrea, prin acest val de refugiaţi, să ţină Europa în şah. Iar acum ajungem la adevărul despre războiul sirian şi interesele geostrategice, care au condus la conflictul devastator din această până nu demult perlă a turismului, am numit Siria, şi care a permis naşterea ISIS.

Totul a debutat în 2009, cu ocazia demarării de către gigantul petrolier „Qatar Petroleum” a unui amplu program de investiţii la zăcământul de gaze din nordul ţării, care viza triplarea capacităţii de producţie. Dar preşedintele sirian Assad a refuzat să semneze acordul propus de Qatar, Turcia şi Arabia Saudită, de construcţie pe teritoriul Siriei a tronsonului gazoductului menit să aprovizioneze pieţele europene, utilizînd gazele din Qatar şi Arabia Saudită. De reţinut, din Turcia, „Qatar Petroleum” utiliza vechiul traseu al gazoductului „Nabucco”, susţinut de americani, nerentabil datorită debitului prea mic al depozitului azer „Şah Deniz II”. În schimb, în 2010, Bashar al-Assad a finalizat negocierile cu Iranul pentru o conductă de gaze alternativă prin Irak, direct în Siria.

Acesta este, pe scurt, contextul general al lumii contemporane, în plan geopolitic şi geo-strategic în care îşi face debutul o forţă nouă, care nu poate fi neglijată, şi anume STATUL ISLAMIC.

BIBLIOGRAFIE
1. LUIZARD, Jean-Pierre, Modernizarea ţărilor islamice. Procesul de laicizare şi regimurile autoritare implicate. Editura ARTEMIS, Bucureşti, 2008.
2. PĂPĂDIE, A., Bogdan, NĂSTASE, I., Gabriel, Războiul spionilor (ediţiile I şi II). Editura PHOBOS, Bucureşti, 2005 şi 2006
3. PĂPĂDIE, A., Bogdan, NĂSTASE, I., Gabriel, Armagedon I. Editura OBIECTIV, Craiova, 2012.
4. PĂPĂDIE, A., Bogdan, NĂSTASE, I., Gabriel, Armagedon II. Editura OBIECTIV, Craiova, 2012.
5. PĂPĂDIE, A., Bogdan, NĂSTASE, I., Gabriel, Frăţia spionilor. Istoria războiului din umbrăI. Editura OBIECTIV, Craiova, 2014.
6. PĂPĂDIE, A., Bogdan, NĂSTASE, I., Gabriel, Spionii şi loviluţia. Editura OBIECTIV, Craiova, 2014.

Conf.univ.dr. Gabriel I. NĂSTASE Jurnalist Bogdan Paul A. Păpădie

Ţi-a plăcut acest articol? Abonează-te prin mail!

Lasă un răspuns