Speranţa comunei Măgureni stă în tineri !

0
578

 pavaza carpatilor.

Speranţa comunei Măgureni stă în tineri !

De această dată am să completez spaţiul destinat articolului lunar cu urări şi gânduri bune, dar o să vă fac şi o mărturisire.

Ştiu că în ultimii doi ani comuna a trecut printr-o perioadă extrem de grea datorată în principal problemelor economice ale ţării care au generat o crestere a somajului în zonă.
Am încercat în Pavaza Carpaţilor să oferim câteva alternative, anunţurile cu locuri de muncă, în această perioadă suntem în tratative cu angajatori locali să începem câteva campanii ample de recrutare. O să vă informăm în curând, în paginile publicaţiei, despre cum merg discuţiile. Situaţia actuală este foarte grea. Un îndemn este să nu ne pierdem speranţa şi să muncim din ce în ce mai
mult.
Mărturisirea pe care vroiam să o fac este următoarea, alături de o echipa de tineri din Măgureni, am hotărât să candidăm la următoarele alegeri pentru funcţia de consilier local. Nu confundaţi acest mesaj cu unul electoral. Multe lucruri se vor schimba până la alegerile care vor veni. Consideraţi-l o stire, o informare directă adresată fiecărei persoane din Măgureni care nu a încetat să creadă în forţa generaţiilor viitoare, în puterea de muncă a tinerilor şi în ideile lor constructive. Va transmit acest mesaj azi, în prag de anul nou pentru că vreau să transmit, celor care au încredere, o mică speranţă pentru un viitor mai bun. 

Alături de ceilalţi tineri ingineri, juristi, economişti, vreau să dăm o nouă faţă şi un nou suflu activităţii din Consiliulul Local Măgureni. Vrem să schimbăm din temelii sistemul învechit şi să îl înlocuim cu unul nou, total diferit. Aceasta reprezintă o datorie căreia îi putem răspunde onorabil.

Personal nu contest activitatea consiliului actual sau al organelor de conducere. Au avut multe succese şi eşecuri de-a lungul timpului şi merită aprecieri cât şi critici, în egală măsură.
Totuşi, este momentul să se preadea ştafeta unei noi garnituri de reprezentanţi ai comunei. Contează foarte mult ca această nouă generaţie să aibă o educatie dobândită în ani de facultate sau studii post universitare dar mai ales contează să aibă viziune. O parte a tinerilor care au plecat să studieze în alte oraşe mari din Romania sau din alte ţări, acum se întorc. Este de datoria Măgureniului să îi primească cu braţele deschise.Eu cred ca aceşti tineri oferă posibilitatea localnicilor din Măgureni să spere din nou la ceva mai bun, sa creadă în mai bine. Ei au ceea ce este necesar pentru a ajuta comuna să depasească greutăţile în care se gaseşte momentan. Echipa de tineri care va candida la Consiliul Local, la viitoarele alegeri, fără nicio legătură cu niciunul dintre vechii consilieri sau cu vreun partid al acestora, o veţi cunoaşte pe parcursul viiitoarelor ediţii din Pavăza Carpaţilor.

Mă bucur că am ocazia ca în apropierea sărbătorilor de iarna să mă adresez dumneavoastră prin intermediul publicaţiei pe care o citeste cu drag, întreagul Măgureni. Asadar, Sarbatori Fericite, magurenarule! Tie şi celor dragi! Puterea de muncă să te ajute să treci peste greutăţile crizelor de toate felurile iar bunătatea şi omenia să te ajute să îţi pastrezi prietenii şi persoanele dragi aproape de sufletul tău.

Gabriel Trăistaru

Ţi-a plăcut acest articol? Abonează-te prin mail!

Lasă un răspuns