Un pas înainte pentru tineri

0
562

unpas

Un pas înainte pentru tineri

Tinerii absolvenți din ziua de astăzi se confruntă cu mari probeleme când vine vorba de angajare.Fie că au absolvit o facultate de stat sau una privată, datorită situației economice instabile în care țara noastră se află, găsirea unui slujbe este cu adevărat dificilă.

Ce-i drept, piața muncii se pare că este blocată, firmele nemaiavând curajul să angajeze persoane noi, dar și dacă ar angaja s-ar căuta persoane cu experiență în domeniu și nu neapărat cu studii superioare.

Lipsa de experiență este problema cea mai mare pe care o au tinerii absolvenți, deși ei nu au nicio vină. În mare parte responsabile pentru situația creată sunt unitățile de învătământ superior care nu au avut grijă să implementeze un program de pregătire practică mai aprofundat a studenților încă din primii ani de facultate. Iar acest lucru aduce majore prejudicii tinerilor care deși au un CV bine realizat nu au ce să răspundă la întrebarea: ce experiență aveți în domeniu ?

Abordarea greșită a angajatorilor față de tinerii absolvenți a determinat Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă să lanseze o campanie de comunicare menită să vină în ajutorul tinerilor aflați în căutarea unui loc de muncă. Campania a fost lansată pe 19 octombrie 2010 , are o durată de 18 luni și face parte dintr-un proiect finanțat prin Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane.

Obiectivul proiectului este de a asigura creșterea gradului de vizibilitate și reorganizarea structurii Serviciului Public de Ocupare atât pentru tineri cât și pentru angajatori, prin facilitarea accesului la informații ,cu precădere în rândul angajaților.

Materialele audio și video lansate de către ANOFM au scopul de a sprijini persoanele să-și găsească un loc de muncă pe cont propriu prin aplicarea concretă a informațiilor privitoare la realizarea unui CV bun, a unei scrisori de intenție sau pregătirea unui interviu de angajare. Este de lăudat faptul că se încearcă o schimbare în bine pe piața muncii în Romania, iar campania lansată de ANOFM reprezintă în acest sens un pas înainte.

Tinerii ar trebui întotdeauna încurajați și susținuți , ba mai mult , ar trebui să fie prezenți în fiecare instituție importantă atât la nivel național cât și la nivel local.

Nu vom putea evolua ca societate decât investind în tineri și lăsându-i pe de acum să aibă acces în toate domeniile sociale. Viitorul nostru stă în mâinile tinerilor.

Justiana Oprea

Ţi-a plăcut acest articol? Abonează-te prin mail!

Lasă un răspuns