Cateheză despre Sfânta Taină a Pocăinței

0
23

Foto comunicat penitenciar

Cateheză despre Sfânta Taină a Pocăinței  – Joi  8 martie  2018,  la sediul Penitenciarului Ploieşti, în capela unității, cu participarea preotului Ștefan Mușat  din Parhohiei „Maica Precista” Ploiești și a douazeci de persoane private de libertate selecționate în regim semideschis,  a avut loc Cateheza Tainei Sfintei Spovedanii.

Invitatul le-a vorbit deținuților despre importanța și semnificația postului, a pregătirii în post, a recunoașterii faptelor săvârșite, cu sau fără intenție, despre trăirile sufletești. De asemenea, preotul Ștefan Mușat le-a expus deținuților și  noțiuni legate de  conștiința umană.

În perioada premergătoare Sfintelor Sărbători Pascale, sentimentele de reculegere și comuniune se răsfrâng în cei care dăruiesc moral și spiritual, iar  implicarea comunității  în reintegrarea celor care au comis  infracțiuni fiind salutară  și necesară.

Colaborarea cu partenerii locali face parte din acțiunile întreprinse la nivelul Penitenciarului Ploieşti, prin intermediul  Serviciului  de  Educație și de  Asistență Psihosocială, alături  de slujbe religioase, de activități caritabile, de expoziții, de spectacole umanitare și chiar de vizite în comunitate, astfel încât bucuria apropierii Învierii  Domnului să fie prezentă și pentru cei aflați în spatele gratiilor.

Sursa: ROMANIA – Administratia Nationala a Penitenciarelor – http://anp.gov.ro

Foto: Sursa

Ţi-a plăcut acest articol? Abonează-te prin mail!

Lasă un răspuns