Terenuri la “dispozitia” primariei Magureni!!!

În urma retrocedării, în comuna Măgureni, jud. Prahova au rămas nerevendicate multe terenuri.

0
693

Ruda-Pavaza Carpatilor DSC01341

Terenuri la “dispozitia” primariei Magureni!!!

Situația respectivă este urmare a decesului proprietarilor de drept iar moștenitorii (care mai existau și erau în cunoștință de cauză) nu au cunoscut locația sau au fost dezinteresați în a-și apăra proprietatea (ulterior și-au dat seama de greșeala făcută).

Așa se explică printre altele faptul că în zona “Ograda” prin decesul domnului Alexandru Avramescu, fost posesor al unei însemnate suprafețe de teren, de al cărui nume ne leagă multe amintiri (fost proprietar al minei de cărbuni din “Roșioara”, cel prin contribuția căruia s-a instalat curentul electric în comună între anii 1930-1933 înaintea altor sate apropiate, cât și altele) au fost împroprietărite persoane ce nu aveau tangență cu localitatea dar unele activau în cadrul primăriei comunei. Ar fi de interes local dacă d-l. primar, ce are acces la documentele în cauză ar face investigații în acest sens și ne-ar prezenta rezultatul.

O altă cauză posibilă ,vehiculată printre cetățeni dar nesusținută prin documente, este acordarea titlurilor de proprietate prin renunțarea la anumite suprafețe de teren.

Dacă se tot tergiversează clarificarea punerii în posesie a locuitorilor cu terenurile pe care le moștenesc de la străbuni, de ce să nu intuim un scop ascuns: trecerea în proprietatea primăriei și folosirea ulterioară a acestor suprafețe.Este un punct de vedere. D-l. primar, probabil va analiza și ne va da un răspuns competent și sincer în ziarul lui. Nu așa cum procedează acum, fiind indiferent la semnalele noastre.

De asemenea, s-a încheiat recesământul terenurilor agricole, fiecare cetățean a declarat suprafețele pe care le deține și le folosește. În schimb, spre surprinderea mea plătim impozit pentru suprafețele specificate în adeverințele de punere în posesie eliberate în anul 1991, care în unele cazuri sunt mai mici.Dvs. cetățenii cum gândiți? Multe ar fi de comentat pe această temă. Este un început.

Vasile Cojocaru

Ţi-a plăcut acest articol? Abonează-te prin mail!

Lasă un răspuns