„Workshop Regional”

0
433

Workshop Regional2Workshop Regional1Workshop Regional

Vineri, 13.05.2016, la sediul Colegiului “Spiru Haret” – UCECOM, strada Toma Ionescu nr. 27 Ploiești, s-a desfășurat workshop-ul intitulat: Furnizarea serviciilor sociale – o abordare multidisciplinară”, organizat de Serviciul Educație și Asistență Socială al Penitenciarului Ploiești, în colaborare cu Colegiul Național al  Asistenților Sociali – sucursala teritorială Prahova.

La eveniment au participat  reprezentați ai primăriilor locale din județul Prahova, Direcțiile de Asistență Socială și Protecția Copilului din Prahova, A.J.O.F.M. Prahova, Avocatul Poporului Prahova, Agenția Națională pentru Plăți și Inspecție socială Prahova, cultele religioase colaboratoare și O.N.G.-urile locale partenere. Scopul principal al activității a fost stabilirea modului de colaborare între toate părţile implicate privind accesul și îmbunătățirea calității  acordării serviciilor de asistență socială, pentru persoanele aflate în situații de risc, crescând astfel gradul de siguranță comunitară.

Asistența acordată persoanelor private de libertate reprezintă un obiectiv de importanță majoră si în anul 2016, asumat la nivelul sistemului penitenciar, și evidenţiază preocuparea Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor pentru dezvoltarea parteneriatelor existente, precum şi pentru promovarea bunelor practici în vederea concretizării demersurilor de reintegrare socială a deţinuţilor.

Sursa: Administratia Nationala a Penitenciarelor – www.anp.gov.ro

Ţi-a plăcut acest articol? Abonează-te prin mail!

Lasă un răspuns