Bursa de toamnă a locurilor de muncă

0
663

bursa-de-toamna-1 bursa-toamna-2 bursa-de-toamna-3

Comunicat de presa:  Astăzi 20.10.2016 la Hotel BEST Ploiești – Sala de Conferințe a avut loc Bursa de Toamnă a locurilor de  muncă  organizată de Agenția Județeană Pentru Ocuparea Forței de Muncă Prahova.

Această acțiune a fost organizată la nivel național și a reprezentant una dintre măsurile active în vederea atingerii obiectivului principal al Strategiei Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă.

La acest  eveniment  au  fost prezente și 11 persoane private de libertate din cadrul Penitenciarului Ploiești clasificate în regim semideschis, care mai au de executat mai puţin de trei luni din pedeapsă.

Participarea persoanelor private de libertate la Bursa locurilor de muncă reprezintă o activitate devenită tradițională în sistemul penitenciar care are menirea de a reuni angajatori și persoane custodiate în unitățile penitenciare, aflate în ultima perioadă de executare a pedepselor privative de libertate și, în consecință, în căutarea unui loc de muncă.

Implicarea deținuților în astfel de activități a fost și continuă să fie un demers necesar în creștera șanselor de reinserție postdetenție.

Astfel de activități reprezintă rezultatul efortului comun între partenerii sociali locali, cu sprijinul Agenției Județene Pentru Ocuparea Forței de Muncă Prahova, având ca scop comun sporirea șanselor de ocupare pe piața muncii a persoanelor din grupurile vulnerabile aflate în căutarea unui loc de muncă.

Sursa: ROMANIA – Administratia Nationala a Penitenciarelor – http://anp.gov.ro 

Ţi-a plăcut acest articol? Abonează-te prin mail!

Lasă un răspuns