Bursa locurilor de muncă pentru deținuți

0
192

Bursa locuri munca-comunicat Bursa locuri munca-comunicat2

În data de 30.06.2017 la sediul Penitenciarului Ploiești a avut loc Bursa locurilor de muncă pentru deținuți,  organizată în colaborare cu Agenția Județeană Pentru Ocuparea Forței de Muncă Prahova.

Găsirea unui loc de muncă  după liberare reprezintă o adevărată provocare pentru foștii deținuți. Studiile au arătat că rata recidivei se menține crescută în primul an după liberare, de multe ori datorită lipsei unui loc de muncă.

Pentru succesul componentei de reintegrare socială este necesar ca demersurile iniţiate de sistemul penitenciar (prin intervenţiile realizate cu persoanele custodiate în perioada executării pedepsei) să beneficieze de suportul şi concursul comunităţilor locale, în dubla lor calitate: de parteneri ai serviciului penitenciar şi de beneficiari ai întregului proces de reinserţie socială.

Bursa locurilor de muncă pentru deținuți reprezintă una dintre măsurile active în vederea atingerii obiectivului principal al Strategiei Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă. 

Participarea persoanelor private de libertate la Bursa locurilor de muncă reprezintă o activitate devenită tradițională în sistemul penitenciar care are menirea de a reuni angajatori și persoane custodiate în unitățile penitenciare, aflate în ultima perioadă de executare a pedepselor privative de libertate și, în consecință, în căutarea unui loc de muncă.

La acest  eveniment  au  fost prezente  70 persoane private de libertate din cadrul Penitenciarului Ploiești clasificate în regim semideschis, patru potențiali angajatori și reprezentanții AJOFM Prahova care au realizat consilierea și medierea în accesarea unui loc de muncă după liberare.

Astfel de activități reprezintă rezultatul efortului comun între partenerii sociali locali, cu sprijinul Agenției Județene Pentru Ocuparea Forței de Muncă Prahova, având ca scop comun sporirea șanselor de ocupare pe piața muncii a persoanelor din grupurile vulnerabile aflate în căutarea unui loc de muncă.

Comunicat de presa

Sursa: ROMANIA – Administratia Nationala a Penitenciarelor – http://anp.gov.ro

Foto: Administratia Nationala a Penitenciarelor – http://anp.gov.ro

Ţi-a plăcut acest articol? Abonează-te prin mail!

Lasă un răspuns