Bustul marelui inventator Justin Capră, dezvelit la Măgureni

0
331
Justin Capra
Justin Capra

În data de 24 martie 2017, în localitatea prahoveană Măgureni, a fost dezvelit bustul celebrului inventator Justin Capră. Alături de oficialități, la eveniment au participat cetățeni ai comunei.

Dedicat științei și creației, marele iscoditor, a cărui recunoaștere a depășit de mult granițele țării, veghează acum de undeva din ceruri. Nu puțini sunt cei care l-au cunoscut pe maestrul Capră, dincolo de pasiunea sa pentru creație.

Cu înțelepciunea și modestia unui cunoscător care a înțeles menirea sa pe acest pământ, te fermeca întotdeauna prin abordările filozofice, religioase și prin profunzimea gândirii sale.

Era un om împăcat cu viața, care a dorit să lase umanității ceea ce a primit de la Dumnezeu: scânteia genialității sale. Dincolo de lucrurile care i-au adus faimă, dincolo de invențiile sale, era un gânditor și un mare patriot.

O vorbă bună, o povață și întotdeuna o mână întinsă, erau calitățile pe care le remarcai de la primul contact. Nu vroia nimic material pentru el și credea cu putere în genialitatea și forța poporului român. Te impresiona prin simplitate și modestie, dar și prin ușurința cu care te putea face să înțeleagi adevărurile ascunse în vorbele filozofilor.

În panoplia personalităților care au marcat istoria universală, cu siguranță va sta și Virgilius Justin Capră.

 

Lilian Cătălin Vișoiu

Ţi-a plăcut acest articol? Abonează-te prin mail!

Lasă un răspuns