Cercetarea românescă sărbătorită la Versailles

0
1068

Solar Decathlon

Cercetarea românescă sărbătorită la Versailles

În perioada 28 Iunie – 12 Iulie 2014 se desfașoară la Versailles, Franța, cea mai importantă competiţie internațioanală de arhitectură şi tehnologii integrate –  Solar Decathlon Europe 2014 (http://www.solardecathlon2014.fr).Echipa Romaniei (Team Bucharest) s-a  calificat printre cele 20 de finaliste din 15 țări, care participă la această competiție de anvergură mondială. Echipele vor prezenta câte un prototip de locuință care funcționează exclusiv cu energie solară.

Echipa țării noastre este formată din 30 de studenți ai celor mai importante universități din București:  UTCB, UAUIM, UPB, UNARTE, SNSPA etc.

În iunie 2014 prototipul a fost testat după următoarele criterii și aspecte: Arhitectură, Inovație, Inginerie și Construcții, Eficiență Energetică, Bilanț Energetic, Condiții de confort, Funcționalitatea casei, Sustenabilitate, Confort, Comunicare și Industrializare.

În cadrul acestui eveniment internațional, pe data de 9 iulie 2014, Ambasada României de la Paris, în colaborare cuMinisterul Educației Naţionale din România, organizează ZIUA ROMÂNIEI, eveniment expozițional ce se va desfășura în cadrul Complexului Expozițional « Orașul Soarelui » de la Versailles,Pavilionul H1. Expoziția este dedicată Realizărilor de Vârf ale Cercetării Românești. 

Programul Zilei României : 9 iulie 2014  cuprinde :

11:00  Deschiderea oficială a zilei României, dedicată proiectului EFdeN

Participanți : conducerea MEN,  Ambasadorul României în Franța, invitați francezi și români, alături de întreaga echipa EFdeN.

Locație : AGORA

Vizitarea prototipului RO în concurs și a parcului expozițional, alături de organizatorii francezi (timp estimativ 1 h 15)

13:00 Inaugurarea oficială a expoziției cu tema Realizările de vârf ale Cercetării Științifice Românești, sub coordonarea Ministerului Educației Naţionale- Cercetare

Locație : Pavilion H1

Participanți: conducerea MEN, Ambasadorul României în Franța, expozanți,  invitați francezi

17:00  Proiecție de filme de scurt metraj, Romanian Short Waves Cannes, sub coordonarea Institutului Cultural Roman

Locație: AGORA

Printre instituțiile românești participante la expoziție se numără:

Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizică și Inginerie Nucleară Horia Hulubei (IFIN-HH), Institutul Național de Cercetare – Dezvoltare pentru Geologie și Geoecologie Marină – GeoEcoMar, Institutul Național de Cercetare –Dezvoltare pentru Științe Biologice – INSB, 

Institutul Național de Cercetare – Dezvoltare pentru Tehnologii Criogenice și Separări Izotopice

INC-DTCI-ICSI, Rm.Valcea, INCD – Microtehnologie  (IMT București), Institutul Naţional de

Cercetare – Dezvoltare pentru Fizică Tehnică – IFT Iaşi,Institutul Național de Cercetare – Dezvoltare pentru Textile și Pielărie – București, Institutul Național de Cercetare pentru Electrochimie și Materie Condensată, Institutul Național de Cercetare – Dezvoltare Chimico -Farmaceutică –ICCF București, INCDT COMOTI. 

                                                                         Foto: www.solardecathlon.dk

Amalia Ştefaniu

Ţi-a plăcut acest articol? Abonează-te prin mail!

Lasă un răspuns