Different City – Smart City

0
420

different-city-smart-city-foto-pavaza-carpatilor different-city-smart-city-foto-pavaza-carpatilor2 different-city-smart-city-foto-pavaza-carpatilor3

În perioada 3-4 noiembrie a.c. se desfășoară la București prima ediție a Conferinței Internaționale Different City – Smart City , cu tema: Inovație și tehnologii noi pentru administrarea orașelor de astăzi și proiectarea orașelor inteligente ale viitorului.

Conferința reunește participanți din mediul academic, reprezentanți ai unor municipalități naționale și internaționale, ambasade și ministere, companii publice și private.

În deschidere au luat cuvântul domnul Marius Hanganu, președinte al Different Angle  Cluster, domnul Radu Puchiu – secretar de Stat, excelența sa, doamna ambasador al Olandei la București, Stella RonnerGrubačić, domnul Joshua Burke, atașat comercial al Ambasadei SUA la București, domnul Robert Sorin Negoiță, primar al Sectorului 3 al capitalei.

Dezbaterile conferinței își propun să aducă în prim plan provocările generate de  globalizare și urbanism crescut, pe care le resimțim la nivelul tuturor aglomerărilor urbane: trafic, poluare, consum energetic, etc.

Soluțiile propuse, unele deja implementate în alte orașe ale lumii precum Amsterdam sau Chicaco, altele în curs de implementare, fac apel la tehnologii moderne și la inovație, dar și la conștientizarea și educarea societății moderne, pentru a contribui împreună, atât sectorul public, cât și cel privat, la introducerea și adoptarea unor noi soluții, noi discipline, noi rutini cotidiene, la toate nivelurile societății și ale administrațiilor. Dezvoltarea unor orașe inteligente constituie o prioritate în sectoarele: sănătate publică, transport public, energie, administrație, educație, cu scopul de a  spori calitatea vieții în mediul urban și a proteja mediul înconjurător, adoptând soluții inovative și sustenabile pe termen mediu și lung precum: informatizarea sistemelor din administrația publică locală, din sănătate și învățământ, colectarea selectivă a deșeurilor, construirea unor parcări inteligente, clădiri inteligente, diminuarea noxelor și emisiilor poluante, reducerea deșeurilor, reciclarea și adoptarea conceptului de economie circulară.

Amalia Ştefaniu

Foto: Pavăza Carpaţilor

Ţi-a plăcut acest articol? Abonează-te prin mail!

Lasă un răspuns