Informare de presa Actiune Sindicala

0
580

  snlp

        SINDICATUL NAȚIONAL AL  LUCRĂTORILOR DE PENITENCIARE – FILIALA PLOIEȘTI                                                                              – INFORMARE DE PRESA

       În data de 03.10.2016, începând cu orele 09.00 în fața sediului Penitenciarului Ploiești, situat pe strada Rudului nr. 49 Ploiești, membrii Sindicatului Național al Lucrătorilor de Penitenciare – filiala Ploiești și membrii Federației Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor – Sindicatul Solidaritatea Ploiești   organizează  o  acțiune  amplă  de  protest conform programului stabilit la nivel național.

Dorim să subliniem reprezentanților Ministerului Justiției și Administrației Naționale a Penitenciarelor că, rolul nostru în sistemul de apărare ordine și siguranță publică este unul foarte însemnat, neputând fii îndeplinit  în condițiile unei acute lipse de personal, a unor infrastructuri inadecvate  și  a  unor dotări precare.

Desfășurarea și îndeplinirea sarcinilor de serviciu în aceste condiții, nu se poate baza numai pe determinarea și curajul lucrătorilor de penitenciare de a-și  îndeplini misiunile încredințate, în situația în care :

  • orele suplimentare nu pot fi plătite, iar din cauza insuficienței personalului nici nu pot fi recuperate;
  • lucrătorii îndeplinesc multiple sarcini de serviciu peste atribuțiile corespunzătoare funcției ocupate;
  • mai mult decât atât, Ministerul Justiției și Administrația Națională a Penitenciarelor prin neaplicarea prevederilor Ordonanței nr. 20 din 2016 înțelege să nu aplice o prevedere legală, discriminându-ne astfel față de alte structuri similare,.

Acțiunea de azi nu afectează siguranța locului de deținere și garantează asigurarea drepturilor deținuților, conform prevederilor legale.

Președintele S.N.L.P. – Filiala Ploiești

               Gabriel Iofciulescu

Ţi-a plăcut acest articol? Abonează-te prin mail!

Lasă un răspuns