Pentru un viitor verde!

0
307

poza_comunicat

     Promovarea drumeției montane, ca mod de petrecere a timpului liber și chiar mai mult decât atât, ca mod de cunoaștere a mediului și de învățare despre cum să ne ducem traiul într-un mod sănătos, cât și realizarea de proiecte diverse pe diverse teme unde tinerii învață despre ecologie, marketing, software și web development, reprezintă preocupări ale membrilor și voluntarilor Asociației Drumeții Montane, ce a fost înființată în anul 2010.

    Pentru cei pasionați de turism și sport avem o veste bună: a fost realizat calendarul evenimentelor ce se vor organiza în cadrul Campionatului Național de Turism Sportiv “Ștafeta Munților” anul viitor.

   Șapte ONG-uri vor organiza în cadrul campionatului Ștafeta Munților, pentru pasionații de turism, sport și ecologie, evenimente în diverse locații turistice din România ce au ca obiectiv: oferirea unui plus de valoare concursurilor de profil organizate prin includerea acestora într-un sistem competițional; crearea premiselor necesare dezvoltării unor proiecte comune de către ONG-urile de tineret, turism, sport și ecologie; promovarea unei atitudini de respect față de mediul înconjurător, sensibilizarea tinerilor pentru protecția ecosistemelor și dezvoltarea spiritului ecologic al acestora; dezvoltarea spiritului de echipă și apartenența la grup, dezvoltarea relațiilor interumane; cunoașterea potențialului turistic și sportiv al zonelor montane din România.

   Calendarul evenimentelor cât și mai multe informații despre acest campinat le puteți găsi pe pagina www.stafetamuntilor.ro . Participarea în cadrul evenimentelor este gratuită.

    Pentru cadrele didactice din România, Asociația Drumeții Montane va organiza și în 2017 proiectul ECO JUNIOR. În acest an asociația, în parteneriat cu 580 de instituții de învățământ a organizat cel mai mare proiect de turism, sport și ecologie,  unde aproape 3000 de cadre didactice au desfășurat activități în perioada Ianuarie – August sub un singur nume: „Eco Junior 2016”.

   Scopul proiectului „Eco Junior 2016” a fost acela de a educa copiii în spirit ecologist, dobândirea unei atitudini mediu-protective și implicarea în activități eco-recreative prin joc.

    Copiii implicați în Eco Junior 2016 au participat, pe echipe, la diverse activități în funcție de vârsta lor și au învățat că este foarte important să lucreze împreună, să se sprijine și să dobândească abilități specifice.

   Mai multe despre acest proiect puteți găsi pe pagina dedicată acestuia: www.eco-junior.drumetiimontane.ro

   Asociația Drumeții Montane a testat în cadrul Festivității de Premiere Ștafeta Munților un nou și original sistem de orientare. Sistemul a fost unul de succes și se va implementa în anul 2017 în cadrul Campionatului Național de Turism Sportiv “Ștafeta Munților”, pentru ca această competiție să fie mult mai atractivă. Sistemul de orientare va fi prezentat în 2017 pe pagina campionatului și va putea fi preluat cu titlu gratuit de către alte competiții sportive din România.

   Asociația Drumeții Montane este sprijinită în prezent de către SC Manpres Distribution SRL,  Yli Eternit Acces SRL, CH-center.com, Elmo-Print, O & R Bacău, Zimbrul Carpatin Pitești.

   Dacă te pasionează turismul, sportul și ecologia și vrei să faci parte din echipa Asociației Drumeții Montane te invităm să te înscrii ca voluntar pe www.asociatia.drumetiimontane.ro

Comunicat de presa

Ţi-a plăcut acest articol? Abonează-te prin mail!

Lasă un răspuns