Un gând bun de sărbători !

0
914

gand bun sarbatori,

Un  gând bun de sărbători !

Acum, la sfârşit de decembrie, febra  sărbătorilor parcă a  cuprins pe toată lumea….brazii împodobiţi,  zăpada, cadourile, instalaţiile viu colorate, ornamentele,  colindele ce se aud de  pretutindeni, mirosul de măr şi scorţisoară  sunt câteva din lucrurile ce ne fac să intrăm în spiritul sărbătorilor,intensificând totodată acel sentiment  de bucurie şi nerăbdare pe care îl  avem în suflet la gândul că sărbătorile se apropie.

Dar…haideţi să ne oprim o clipă în loc şi să aruncăm o privire la cei ce trec pe lângă noi pe stradă. Vom vedea oameni grăbiţi, agitaţi, îngrijoraţi, preocupaţi, oameni încordaţi care îşi pierd răbdarea. Vom vedea oameni diferiţi dar toţi având probleme şi griji. Ce-i drept, vom vedea şi copii veseli alergând prin mulţime. Veţi spune probabil că aceştia din urmă n-au griji. Dar noi de ce le avem? Sau mai bine zis de ce le lăsăm să ne afecteze atât de mult? Fiecare dintre noi avem provocări în viaţă şi câteodată ne este destul de greu să le facem faţă. Dar trebuie să ne obişnuim cu astfel de situaţii pentru că niciodată nu va veni o perioadă în viaţă în care vom scăpa de probleme sau de griji. Nu trebuie să le lăsăm să ne răpească momente minunate
din viaţă, mai ales în această perioadă , sau ani liniştiţi sau chiar să ne afecteze sănătatea.
Cineva vorbea odată de înţelepciunea pădurilor din nord. Poţi merge sute de mile de-a lungul pădurilor de conifere din Canada şi nu o să vezi un molid sau un pin rupt de lapoviţă sau de gheaţă.Aceste păduri de conifere ştiu să se plece , să-şi îndoaie crengile, să colaboreze cu inevitabilul. Asta ar trebui să învăţăm şi noi, în faţa greutăţilor vieţii “să ne îndoim ca salcia , nu să rezistăm ca stejarul”.Astfel vom căpăta curaj şi vom fi în stare să vedem şi lucrurile bune din viaţa noastră. Foarte uşor vom putea face asta dacă ne vom cultiva o legătură cu Dumnezeu. Este important să avem credinţă şi să nu o pierdem pentru că ne va aduce linişte, calm şi curaj. Iar, noi, oamenii, avem nevoie de asta.
Prin rugăciune vom avea sentimentul că împărţim cu cineva necazurile, că nu suntem singuri. Puţini dintre noi suntem atât de puternici încât să putem duce cele mai grele poveri de unii singuri, iar când grijile noastre sunt atât de mari şi nu putem vorbi cu cineva ne putem adresa întotdeauna lui Dumnezeu.
Este o perioadă specială a anului, poate cea mai frumoasă şi mai aşteptată, dar în acelaşi timp răbdarea şi energia noastră vor fi puse la grea încercare. Haideţi să ne păstrăm o atitudine pozitivă şi gânduri bune chiar dacă programul ne este dat peste cap, sau apar multe lucruri mărunte ce trebuiesc rezolvate urgent.Trebuie să fim mai buni, să petrecem sărbătoarea Crăciunului prin post şi rugăciune,să primim colindătorii în casele noastre şi să ne amintim că şi noi eram la fel ca ei, înfruntam gerul din Ajun cu gândul la “binemeritaţii” covrigi pe care îi primeam.

Trebuie ca exact aşa cum trec anii să lăsăm în urmă toate supărările , grijile, necazurile de peste an, pentru că lăsându-le în mintea noastră nu ne vor face bine şi să păşim în noul an mult mai curajoşi, mai optimişti , cu gânduri măreţe , să ne impunem să fim mai buni cu semenii noştri,să fim mai serioşi în tot ceea ce facem, să ne îndeplinim responsabilităţile mult mai bine ca în anul ce tocmai se sfârşeşte, să ne îngrijim mai mult de sănătate, iar restul să lăsăm în mâinile lui Dumnezeu.

Alături de colegii mei din redacţie, vă urez sărbători fericite alături de cei dragi, să aveţi o masă îmbelşugată, să dăruiţi cât mai multe zâmbete, îmbrăţişări şi cadouri şi să aveţi parte de o petrecere cât mai frumoasă în noaptea dintre ani! Un An Nou fericit şi La mulţi ani!

Justiana Oprea

Ţi-a plăcut acest articol? Abonează-te prin mail!

Lasă un răspuns