Festivalului Naţional Interpenitenciar “InterFest 2015”

0
462

Pictura penitenciar pictura InterFest Pic InterFest Penitenciar Ploiesti Inter Fest2015 Penitenciar interfest 2015 InterFest 2015 Foto penitenciar InterFest

     În data de 06.10.2015 un grup format din 11 persoane private de liberate clasificate în regim semideschis din Penitenciarul Ploiești a participat la sediul Penitenciarului București Jilava, la Festivalului Naţional Interpenitenciar “InterFest 2015”.
Evenimentul organizat în fiecare an de reprezentanții Serviciului de Educație și Asistență Socială din Penitenciarului București Jilava și-a propus să medieze contactul persoanelor private de libertate din unităţile penitenciare din ţară cu reprezentaţi ai administraţiei publice locale şi centrale, ai instituţiilor şi organizaţiilor neguvernamentale în scopul consolidării și dezvoltării rețelei de suport prin promovarea activităților culturale, artistice și sportive desfășurate în colaborare cu societatea civilă.
Cu această ocazie, deținuții prahoveni au participat, la competițiile de fotbal și atletism organizate, activitatea având drept scop dezvoltarea spiritului competitiv în rândul deţinuţilor şi promovarea spiritului de fair-play.
O altă secţiune a festivalului la care au luat parte și deținuții din Penitenciarul Ploiești a vizat expoziţia cu vânzare a obiectelor confecţionate prin diferite metode: fir-art, pictură (pe pânză), origami, quilling,lucrări de sculptură, navomodelism. Aceștia au avut ocazia să își expună metodele de lucru, au oferit explicații cu privire la etapele de realizare a obiectelor în cadrul atelierelor ocupaționale, acțiunea fiind o experiență deosebită atât pentru ei cât și pentru vizitatori.

Potrivit organizatorilor meciul de fotbal s-a desfășurat cu echipa Penitenciarului Colibași, scor final: Ploiesti – Colibași 2-5.
La expoziția cu vânzare a obiectelor confecționate în Penitenciarul Ploiești, deținuți au reușit să vândă obiecte în valoare 55 lei (tablouri și felicitări), banii încasați intrând în bugetul unității!

Sursa: Administratia Nationala a Penitenciarelor – www.anp.gov.ro

Ţi-a plăcut acest articol? Abonează-te prin mail!

Lasă un răspuns