Mesaj pentru cetăţenii comunei Măgureni

0
694

Miting 28 aprilie 2010 030

Mesaj pentru cetăţenii comunei Măgureni

Stimaţi concetăţeni,

Publicaţia Pavăza Carpaţilor a încercat pe parcursul timpului să vă ofere informaţii şi să dezvăluie adevărul în privinţa unor chestiuni care privesc interesul dumneavoastră, interesul comunei Măgureni şi al României, în general.
Pe parcursul timpului am constatat că mulţi dintre dumneavoastră aţi avut prilejul să vă convingeţi de cele relatate şi probate cu documente în acest ziar. Chiar dacă au fost spuse lucruri dure, adevărul trebuie cunoscut şi el iese întotdeuna la lumină.
Deşi unii oameni au crezut că lansarea acestui ziar este un instrument de propagandă sau un mijloc de a câştiga vreo funcţie la primăria Măgureni, cred că a venit momentul ca toată lumea să realizeze că singura menire a publicaţiei este aceea de a lupta pentru binele acestei comunităţi, de a demasca minciuna, impostura şi felul în care unii aleşi înţeleg să-şi facă datoria faţă de comunitatea care i-a propulsat în acele funcţii. Timpul va dovedi că am avut dreptate atunci când am tras semnale şi am incriminat multe acţiuni ale autorităţilor locale.
Aşa cum toată lumea cunoaşte, nevoia ne-a făcut să fim uniţi încă din anul 2007 atunci când un pericol serios ameninţa dealul din mijlocul localităţii. La acea vreme, dar şi ulterior, am demonstrat că uniţi putem învinge, împiedicând exploatarea de carieră care ar fi afectat iremediabil viaţa oamenilor din comună şi poate chiar viitorul acestei localităţi. Din păcate, pericolul amintit încă planează asupra localităţii. Tot atunci s-a constituit Grupul de Iniţiativă format din oameni din Măgureni, Satul Banului şi Cocorăştii Caplii. Acest grup a coordonat acţiunile întreprinse în toată perioada respectivă şi a fost liantul care a coalizat cetăţenii comunei. Este de notorietate faptul că schimbarea primarului din Măgureni la alegerile de acum 4 ani a fost posibilă datorită forţei şi unităţii de care cetăţenii au dat dovadă.
Din nefericire, evenimentele au luat o turnură pe care, noi, cei care l-am sprijinit pe Iarca Gheorghe pentru a deveni primar, nu am prevăzut-o. Încă de la “înscăunare”, actualul primar Iarca Gheorghe ne-a demonstrat că scopul său fusese să obţină funcţia de primar pentru a satisface interesele proprii şi ale acoliţilor lui, dovedind că nu a crezut în principiile pe care le-a afirmat şi care ne-au determinat să îl sprijinim. Pe parcursul timpului, am prezentat în ziar multe situaţii în care Iarca Gheorghe nu a avut un comportament adecvat, atât din punct de vedere profesional cât şi din punct de vedere moral. Mă voi limita să amintesc aici un singur aspect pentru care există suficiente dovezi, şi anume faptul că actualul primar a încercat şi încearcă, prin orice mijloace, să acapareze pentru el şi ai lui zona cea mai frumoasă a comunei şi cu cel mai mare potenţial de dezvoltare şi care ar trebui să servescă întregii comunităţi- zona RUDA. Mulţi dintre cei care au dus o luptă cinstită pentru apărarea localităţii (amintesc aici în special problema generată de cariera de la Cocorăştii Caplii) şi care au contribuit activ la schimbarea primarului anterior şi “înscăunarea” domnului Iarca Gheorghe în funcţia de primar, ne-am simţit trădaţi, am fost jigniţi iar idealurile noastre în ceea ce priveşte binele localităţii au fost deturnate, după ce au fost bine valorificate de Iarca Gheorghe pentru a-şi atinge scopul suprem – funcţia de primar.
În acest moment ne aflăm în faţa unei răscruci. În data de 10 iunie vom fi din nou la urne pentru a alege viitorul primar precum şi pe concetăţenii care ne vor reprezenta în consiliu. Vom fi puşi în situaţia de a alege între actualul primar, care în condiţiile actuale este creditat cu cele mai multe şanse, în special datorită sistemului de vot care îl avantajează (va ieşi primar cel care va întruni cele mai multe voturi din primul tur) şi o altă persoană care poate să reprezinte o schimbare în bine pentru oamenii din Măgureni.
Aşa cum se ştie, pentru funcţia de primar candidează şapte persoane. Acest lucru îl avantajează clar pe primarul în funcţie. În situaţia de faţă, candidaţii pentru funcţia de primar vor lua câte o parte din voturile cetăţenilor, însă insuficient pentru a câştiga fotoliul de primar. Raţiunea ne spune că pentru a se putea produce o schimbare, oamenii ar trebuie să voteze masiv unul dintre contracandidaţii actualului primar.

Faptele, statura morală şi, nu în ultimul rând, ataşamentul său pentru această localitate şi pentru locuitorii ei, mă îndreptăţesc atât pe mine cât şi pe majoritatea oamenilor care îl cunosc, să-l propunem şi să-l susţinem pentru funcţia de primar pe domnul consilier Iarca Mircia.
El a dovedit pe parcursul timpului că este un cetăţean onest, luptător (ştiţi cu toţii că a fost unul dintre liderii implicaţi în rezolvarea problemelor majore ale localităţii), căruia îi pasă de oamenii comunei.
Experienţa lui în consiliul local (fiind nominalizat de cele mai multe ori ca preşedinte de şedinţă) şi disponibilitatea de care a dat dovadă, pe parcursul timpului, de a ne semnala şi a lupta cu toate problemele esenţiale care se dezbăteau în consiliul local cât şi permanenta informare a oamenilor în problemele de interes major, îl recomandă ca fiind un bun şi responsabil cetăţean.

Personal îl susţin pe domnul Iarca Mircia pentru funcţia de primar , cât şi echipa pe care a format-o pentru consiliul local. Domnul Iarca Mircia şi echipa condusă de dumnealui vor candida la alegerile locale din partea Partidului Verde. Pe mare parte dintre ei îi cunoaşteţi şi i-aţi identificat ca fiind oameni oneşti, implicaţi pe parcursul timpului în rezolvarea diferitelor probleme cu care s-a confruntat comuna Măgureni. Aş aminti aici pe domnii Gabriel Trăistaru, Bogdan Oprea, Emanuil Suditu şi alţii.
Pavăza Carpaţilor îi susţine pe cei care, pe parcursul timpului, prin faptele lor, au dovedit că pun înaintea interesului personal, interesul general şi binele comunităţii. Domnul Iarca Mircia şi echipa sa propusă pentru consiliul local îşi iau un angajament ferm în raport cu cetăţenii din Măgureni că vor sluji interesele comunităţii, aşa cum au demonstrat-o şi până acum în diversele acţiuni întreprinse în calitate de cetăţeni.
Grupul de Iniţiativă susţine candidatura acestor oameni de la care comunitatea aşteaptă foarte mult.

Am speranţa că toţi locuitorii din Măgureni, Cocorăştii Caplii, Satul Banului şi Lunca Prahovei vor da dovadă de înţelepciune şi unitate, aşa cum au arătat de fiecare dată când în joc au au fost probleme majore cu care ne-am confruntat şi vor face alegerea cea mai bună pentru viitorul lor.

Lilian Cătălin Vişoiu

Ţi-a plăcut acest articol? Abonează-te prin mail!

Lasă un răspuns