CARIERA DE LA MĂGURENI COSTĂ 9 MILIOANE DE EURO

9 MILIOANE DE EURO

0
526

carieradelamagureniDespre faptul că ELF vrea să vândă cariera sa tot vorbit. Vă prezentăm în Pavăza Carpaților documente în EXCLUSIVITATE oferta depusă de ELF către o companie de investiții din București. Nouă milioane de Euro se speră a se obține pe aceasta.

Un personaj de la PDL Sectorul 1 a scos pe piață oferta. Din calculele dânsilor profitul (fără taxe) care iese din această carieră va fi de 100,885,500 euro.

Acum ce uită să spună INVESTITORILOR este că sunt câteva procese pe rol cu această carieră și că Certificatul de Urbanism a fost prelungit făra acordul primariei Măgureni. Iar după spusele domnului Consilier Mircea Iarca autorizația prezentată în primul număr al ziarului este ușor atacabilă ea fiind chiar obiectul unui nou proces deschis de primăria Măgureni. Așadar ELF nu se poate baza nici pe acel document care pe multi i-a pus pe ganduri.

Deci, pe scurt cam așa stau lucrurile: super afacerea. Păcalim niste amărâti cu câteva milioane de lei vechi, le luam pamântul, distrugem un sat întreg dupa ce am trântit în mijlocul lui o gaura și apoi vindem la milioane de euro. ELF s-a laudat degeaba că face și drege, de fapt nu putea. Firmele lui Pantilie merg destul de prost în ultima vreme.

O idee despre care vorbea administratorul ELF era că vor vinde lui Lafarge sau altora care sunt mai puternici și care “nu se vor îmiedica de niste amărâti ca cei de la Grupul de Inițiativă”. Ei bine se pare că încearca s-o facă. Oferta prezentată în acest număr este mărturie clară.

Numai că domnii de la ELF visează prea mult cu ochii deschiși. O companie mare nu se bagă într-o afacere decât după ce o verifică și o reverifică. Fiecare chitanță e luată la mână de zeci de ori. Se face un audit complet și nu de mântuială cum a fost facut PUZ-ul pentru carieră. Iar dacă se văd bubele negre, care cu toții stim că există, nu investesc ei 9 milioane de euro. Ar rămâne descoperiți în fața viitoarelor controale din partea autorităților care în curând nu vor mai fi ale PDL ca să asigure liniștea. Și nu numai asta. Locuitorii comunei Măgureni, cei “o mână de săteni” nu se vom lăsa din strigat, protestat, petiționat instituții europene, intentat procese, iar acestă hărmălaie pe care ei promit că o vor face, va afecta direct numele companiei mari care va cumpăra cariera.

Daca imaginea ELF nu are o importanța prea mare, Grupul de Initiativă garantează că Lafarge, sau orice altă companie, nu își permite să atragă atenția ONG-urilor asupra modului în care îți vor bate joc de un sat sau de sătenii lui și mai ales de natură.

Numele unei companii cu cât e mai cunoscut cu atât atrage atenția mai mult. Și cu cât vor avea mai multe probleme de imagine cu atât prețul carierei va creste. La cele 9 milioane se vor adăuga costurile cu imaginea afectată de scandaluri interminabile. Par chestiuni minore când sunt expuse într-un articol de ziar dar în realitate înfricoșează orice director de comunicare al oricărei companii mari despre care Pantilie speră să îi cumpere “afacerea” păguboasă.

http://magurenipenet.blogspot.com

Ţi-a plăcut acest articol? Abonează-te prin mail!

Lasă un răspuns