Cum înțelege primăria Măgureni să acorde titlurile de proprietate!

0
485

Cum înțelege  primăria Măgureni să acorde titlurile de proprietate!

Din 1990, la cârma comunei s-au perindat dacă nu greșesc șase primari (dar nu asta e important), însă nici unul nu a dorit să rezolve problemele spinoase pentru comunitate legate de acordarea titlurilor de proprietate și nici nu se întrevăd speranțe. Dacă ar fi să facem o statistică , prin extrapolare pot aprecia ca aprox. 90% dintre noi nu posedăm acest titlu atât de necesar.Nu mai luăm în discuție cărțile funciare care sunt aproape inexistente. O parte dintre locuitori pe cheltuiala proprie au angajat personal calificat și autorizat pentru a efectua măsurătorile necesare întocmirii titlurilor. Acestea au fost înaintate primăriei care are competența analizării si expedierii către Oficiul de Cadastru Ploiești. Așteptăm , așteptăm cu gândul că primăria ne va da o știre.
Personal am așteptat doi ani și ceva. Contactând salariații din cadrul biroului de cadastru al primăriei , am aflat cu surprindere că prin modificarea legislației mai trebuie completate și adăugate la dosar și alte documente. Prin delpasare la Oficiul de Cadastru Ploiești am primit informați că respectivul document era avizat din punct de vedere tehnic și urmează traseul normal: prefectură-oficiul de cadastru -primărie-proprietar. Dar domnii și doamnele din primăria Măgureni refuzau a da informații clare la solicitarea mea.Răspunsul era invariabil: așteptati, durează mult semnăturile,nu vă grăbiți,domnul prefect este în concediu.. Am înțeles să aștept , dar nu pot concepe ca un document semnat de către prefectură (titlul de proprietate nr 207097 din 02.08.2010 pe numele Cojocaru Gr. Vasile) pe data de 02 septembrie 2010 să ajunga în posesia titularului pe data de 31 septembrie 2010, adică după aprox. o lună.
Primăria are obligațiade a întocmi hărțile cadastrale pentru suprafețele deținute de către locuitori. Vă întreb domnule primar când treceți la executarea acestei operațiuni? Într-o altă viitoare posibilă legislatură? Suntem printre comunele restențiere la acest capitol dar suntem fruntași în a veni cu diverse justificări. Speranța fiind cea care moare ultima, să privim totuși cu optimism în viitor că poate personalul primăriei întelege să fie în slujba cetățeanului.

Vasile Cojocaru

Ţi-a plăcut acest articol? Abonează-te prin mail!

Lasă un răspuns