„O nouă șansă ”

0
530

Penitenciar Ploiesti Luni, 14 septembrie.2015, la Penitenciarul Ploieşti, un grup format din 15 persoane private de libertate adulte, aflate în clasele I-IV, au început cursurile de școlarizare, în cadrul programului „A doua şansă ”.
Activitatea de şcolarizare în unitatea de detenție se realizează în baza Legii nr. 254 din 2013, şi în acord cu Recomandările Europene privind educaţia în penitenciare, fiind susținută prin eforturile temeinice depuse de personalul Serviciului de Educație și Asistență Psihosocială.
Inspectoratul Şcolar Prahova asigură manuale școlare și salarizarea cadrelor didactice, programa școlară cuprinde acealeași materii și bareme de evaluare ca în toate școlile, similar din sistemul educațional românesc, iar în diplomele primite nu se face referire la absolvirea cursurilor în penitenciar.
Administrația Națională a Penitenciarelor, prin serviciile de educație și asistență psihosocială din penitenciare, în colaborare cu Ministerul Educației, prin Inspectoratele Școlare Județene au pus în aplicare, în sistemul penitenciar, încă din anul 2006, programul de scolarizare “A doua șansă”, obiectiv prioritar pentru dezvoltarea nivelului educațional și creșterea șanșelor de reintegrare socială a persoanelor private de libertate, fiind, totodată o alternativă viabilă pentru continuarea și finalizarea studiilor obligatorii pentru persoanele care din diverse motive nu au reușit să ajungă la școală.

Potrivit reprezentantilor institutiei anul trecut au absolvit scoala în Penitenciarul Ploiesti 29 persoane private de libertate:

Din cei 15 ppl. care încep anul acesta : 9 sunt clasa I
3 în clasa a III a
3 în clasa a IVa

Cel mai în vârstă școlar este născut în 1963 și cel mai tânar școlar în 1993!

Sursa: Administratia Nationala a Penitenciarelor – www.anp.gov.ro

 

Ţi-a plăcut acest articol? Abonează-te prin mail!

Lasă un răspuns