„Prevenirea delincvenței juvenile”

0
658

prevenireadelicventeiÎn perioada 2 – 4 aprilie 2013, la sediul Penitenciarului Ploiești, în clubul unității sunt desfășurate activități de tipul meselor rotunde la care vor participa grupuri focus formate din 20 persoane private de libertate selecționate din regimul semideschis și 75 de elevi invitați din școlile prahovene.

prevenireadelicventei2Discuțiile purtate pe tema prevenirii delicvenței juvenile reprezintă un exercițiu de sensibilizare, de cunoaștere, de conștientizare a consecințelor propriilor acțiuni, de responsabilizare și înțelegere a drepturilor, obligațiilor și libertăților pe care le are fiecare persoană liberă, ca metodă de resocializare, de implicare în activități prosociale.

În acest sens, deținuții pot contribui la descurajarea adoptării comportamentelor infracționale de către unii tineri aflați în plină dezvoltare a personalității și la dezvoltarea unei laturi plăcute, pozitive, umanitare a propriei personalități. În același timp, tinerii pot afla direct ce presupune o viață dincolo de gratii, în care libertatea îți este îngrădită și unde valorile își schimbă sensul.

Acțiunea are loc în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Prahova în contextul desfășurării “Săptămânii Altfel” și are ca scop principal prevenirea și reducerea infracționalității în rândul tinerilor și prevenirea recidivei în rândul persoanelor private de libertate.

Sursa: Administratia Nationala a Penitenciarelor – http://www.anp.gov.ro ROMANIA

Ţi-a plăcut acest articol? Abonează-te prin mail!

Lasă un răspuns