“Eco – friendly Planet… This is our Home, Keep it Clean!” cu Asociația Drumeții Montane

0
491

eco friendly planet

“Eco – friendly Planet… This is our Home, Keep it Clean!” cu Asociația Drumeții Montane

 

Asociația Drumeții Montane a desfășurat activități de ecoturism în cadrul proiectului Eco-friendly Planet… This is our Home, Keep it Clean!, proiect finanţat de Comisia Europeană prin ANPCDEFP Bucureșți, făcând parte din Programul de invăţare pe tot parcursul vieţii, fiind un proiect între 2 scoli.

 

Cei 27 de tineri  bulgari sosiți în județul Gorj au participat la activități de drumeție unde au parcurs traseul tematic-educativ ”Poveștile pădurii” după care au primit informații despre echipamentul montan și utilizarea busolei. Tinerii s-au dovedit a fi receptivi și foarte încântați de această activitate și au participat la concursul de orientare turistică –  unde au putut pune în practică cele învățate .

Tinerii bulgari au primit materiale informative cu privire la tot ceea ce pot vizita în județul Gorj, aceste materiale au fost puse la dispoziție de către Consiliul Județean Gorj.

“Eco – friendly Planet… This is our Home, Keep it Clean!” este un parteneriat pe doi ani propus de două scoli, una din Bulgaria, Technicheska Profesionalna Guimnasiya „Nikola” reprezentată de doamna Mariana Kolarska și una din România, Colegiul Auto Traian Vuia din orașul Târgu Jiu, reprezentată de către domnul Liviu Udrescu. Deși este un proiect lingvistic, tema  este strâns legată de realitatea înconjurătoare, având în vedere că scopul acestuia este de a inspira nu numai elevii și profesorii, dar și comunitățile din jurul școlilor noastre pentru a curăța, repara și conserva mediul înconjurător.

Obiectivele acestui proiect sunt:

–          Promovarea unei mai bune înțelegeri, a unui raționament pozitiv și creșterea conștientizării eco-friendly pentru mediu în rândul elevilor.

–          Încurajarea elevilor și profesorilor în a lua un rol pozitiv și a face eforturi concertate în conservarea și protejarea planetei noastre.

–          Dezvoltarea gradului de conștientizare și atitudine responsabilă în rândul elevilor pentru a lua inițiativă pentru îmbunătățirea mediului.

–          Dezvoltarea unei înțelegeri corecte a relației dintre om și mediul înconjurător și interdependența dintre calitatea vieții și a calității mediului.

–          Creșterea nivelului de sensibilizare cu privire la beneficiile bunei intrețineri a spațiilor verzi, pentru sănătatea și starea de spirit umană.

–          De a dezvolta spiritul de echipă și de a iniția elevii în lucrul competent într-o echipă în timp ce vor crea diferite produse pentru acest proiect.

–          De a motiva utilizarea de noi tehnologii și rețele sociale în scopuri educaționale.

Asociația Drumeții Montane este sprijinită în prezent de catre CH-Center Hosting, Biroul de Avocatură Cuculis și Asociații, Green Smoke, Belkin Internațional, OSF Global Services, Consiliul Județean Gorj, Craimont, Doppelherz, IBU Publishing, Just t, O&R Bacău,Hamace Minor Swing, Mozartinno, Euro Park, Casa Bobo Baia de Fier, Vector Di Sign SRL.

Ţi-a plăcut acest articol? Abonează-te prin mail!

Lasă un răspuns