Participă și tu la la Campionatul de Turism Sportiv “Ștafeta Munților” în anul 2014!

0
546

stafeta muntilor

Campionatul Național de Turism Sportiv “Ștafeta Munţilor” se bucură și  în acest an de evenimente ce se vor organiza în Munții Bucegi, Retezat, Ciucaș și Fagaraș

Competiția Ștafeta Munților, organizată la nivel național sau internațional, are ca scop crearea unui cadru organizatoric și competițional. Printre obiectivele de referință ale acesteia, se adaugă și  impulsionarea ONG-urilor pentru organizarea unor evenimente sportiv-turistic-ecologice; promovarea unei atitudini de respect față de mediul înconjurător, sensibilizarea tinerilor pentru protecția ecosistemelor și dezvoltarea spiritului ecologic la aceștia;  dezvoltarea spiritului de echipa și apartenența la grup, dezvoltarea relațiilor interumane; cunoașterea potențialului turistic și sportiv al zonelor montane.

După ședința din anul 2013, s-a decis ca acest an să aducă modificări în cadrul regulamentului de participare și organizare, datorită numarului mare de persoane participante.

Dacă în anii trecuți au existat doar categoriile OPEN , COPII , JUNIORI , ELITE, anul 2014 aduce noi categorii : FEMININ  ( echipe formate din 3 persoane, indiferent de vârstă, obligatoriu feminin); VETERANI ( echipe formate din 3 persoane cu vârste peste 45 de ani, indiferent de sex).

Proba de „Test Teoretic” a devenit o probă de „Cunoștinte Turistice” unde participanții vor primii 1 – 20 întrebări de tip grilă, cu un singur raspuns corect sau poze cu obiective turistice din țară.

Evenimentele din acest an sunt:

–          04/06 iulie în Munții Bucegi, Padina, organizator Asociația de Turism Gaska București;

–          18/20 iulie în Munții Ciucas și se va ajunge pe Vf. Ciucas care se află la 1945m, organizator Clubul de Turism Alpin și Ecologie Elite București;

–          01/03 august în Munții Retezat și se va ajunge pe Vf. Piatra Iorgovanului care se află la 2014m, organizator Jnepenii sub egida Asociației Drumeții Montane;

–          15/17 august în Munții Făgăraș și se va ajunge pe Vf. Moldoveanu care se află la 2545m, organizator Zimbrul Carpatin și Marmotele Mahmure Pitești;

–          29/31 august în Munții Bucegi, Valea Cerbului, organizator Clubul Alpin Temerarii;

–          12/14 septembrie în Munții Bucegi și se va ajunge pe Vf. Omu care se află la 2505m, organizator Club Montan Altitudine.

Orice persoană care dorește să descopere frumusețile tării prin activități sportive desfașurate în aer liber, să lege prietenii la foc de tabără, unde cei mai curajoși și creativi dintre participanți  vor recita poezii, vor cânta la chitara sau vor juca teatru, va fi primita cu brațele deschise în “familia noastră” numeroasă.

Pentru a participa la toate acestea nu este necesar să faci parte dintr-un ONG sau Club, te poți înscrie pur și simplu și poți participa alături de familie și prieteni.

Noul an-2014 aduce un nou design al portalului campionatului www.stafetamuntilor.ro , unde vă invităm sa vă înregistrati.

 

Cu stimă,

Cluburile organizatorice din acest an

Ţi-a plăcut acest articol? Abonează-te prin mail!

Lasă un răspuns