Puterea stă în unitate și credință!

0
631

putereasta

Puterea sta in unitate si credinta!

Publicația “Pavăza Carpaților” va fi susținătoarea celor care, într-un fel sau altul, prin acțiunile lor apără și ocrotesc natura, celor cărora le place dreptatea și adevarul și stiu ce înseamna cuvântul onoare. Noi vrem să arătăm că la Măgureni nu a fost o întamplare lupta noastră împotriva distrugerii naturii, aici oamenii chiar au o conștiință, privesc viitorul prin ochii copiilor lor și au ceva de apărat pentru care merită să lupți.

Prin lansarea publicației “Pavăza Carpaților” încercăm să aducem în lumină evenimentele importante care se petrec pe teritoriul comunei Măgureni și nu numai. În egală măsură, vom încerca să contribuim, pe cât posibil, la lămurirea multor probleme cu care se confruntă comunitatea și ne vom apleca cu precădere asupra celor actuale care au o relevanță deosebită. Vom încerca să tragem semnale de alarmă și să sensibilizam opinia publică și autoritățile acolo unde acest lucru se impune.

De la bun început trebuie să știți că Pavăza Carpaților sprijină Grupul de Inițiativă și instituțiile implicate în lupta împotriva carierei proiectată a se deschide pe dealul împadurit situat între Cocorăștii Caplii și Satul Banului. Problema este veche, iar prin publicația de față nu încercam decât să oferim încă un punct de sprijin în această luptă. Totodată vom încerca să semnalăm și alte situații care afectează mediul din localitatea noastră ori din alte zone. Publicația va aborda subiecte legate de educația de mediu și respectul pentru natură.

Bineînteles că ne vom apleca asupra subiectelor fierbinți de câte ori va fi cazul și împrejurările o vor cere. Încercăm și prin modesta noastră publicație să dăm o mână de ajutor la restabilirea normalității atât în comuna Măgureni cât și (de ce nu ?) în alte zone din România care se confruntă cu situații similare.

În fond, avem datoria să dăm un semnal întregii tări că lucrurile pot sta și altfel în România și că implicarea oamenilor, a societății civile în problemele comunității este esențială pentru bunul mers al acesteia.

De ce “Pavăza Carpaților “?

Pentru că aici încep munții Carpați !

Editorial de Lilian Cătălin Vișoiu

Ţi-a plăcut acest articol? Abonează-te prin mail!

Lasă un răspuns