Scrisoare deschisă adresată domnului Mircea Cosma

0
580

Domnule Cosma,

Ştim că sunteţi neăbdător să staţi de vorbă cu localnicii din comuna Măgureni la ei acasă, pentru ca la dumneavoastră, la Consiliul Judeţen, aşa nu mai aveţi chef de dânşii încât aţi încercat să îi daţi afară din sală.

În cazul în care aţi citit proiectul de PUZ realizat de o colegă de-a dumneavoastră (Doamna Damian) de la Consiliu, de la nu-ştiu-ce comisie, pentru ELF şi de un alt nene, cică “expert”, presupun că aţi văzut că noi măgurenarii suntem “agricultori” şi mai puţin şcolarizaţi!

Nu vă speriaţi, acolo erau numai lucruri scrise doar ca să ne pună într-o lumina proastă, să se dea impresia că avem nevoie de „izbavirea celor de la ELF”.

Nu-i nimic, noi n-o luăm ca pe o jignire, însă credem că ar fi bine să ştiţi că noi avem la Măgureni ceva ce dumneata nu prea ai ocazia să vezi în Ploieşti: Frumuseţea naturii.

Ştim că v-ar plăcea să vă bucuraţi intr-un week-end de linistea naturii şi nu de zgomotul utilajelor de exploatare a dealurilor, ori de hărmălaia care există în traficul ploieştean. Să ştiţi că şi noi simtim la fel.

Ei bine, frumuseţea naturii de la Măgureni suntem hotărâţi să o păstrăm intactă şi să nu îi lăsăm pe acei oameni (ştiti despre cine e vorba!) să o distrugă sub pretextul ca ei au cumpărat.

Măgurenarii, chiar şi fără multă şcoală şi “muritori de foame”, după cum îi credeţi, să ştiţi că sunt primitori şi buni (ei nu vă dau pe poartă afară, nu au obiceiuri de acest fel), ba mai mult, chiar au grijă ca musafirul să se simtă bine, aşa că vă aşteptăm la noi să vă arătăm că vorbim serios.

Am vrea să staţi de vorbă cu noi, sa ne vedeţi feţele înainte să afirmaţi că veţi fi în prima maşina care va căra pietriş de la Ghimelia!

Cu prietenie,
localnicii comunei Măgureni

sursa:
www.magurenipenet.blogspot.com

Ţi-a plăcut acest articol? Abonează-te prin mail!

Lasă un răspuns