Şoc ! Primarul Iarca vrea şi el o bucată din zona Ruda !

0
676

Ruda - Pavaza Carpatilor

Şoc ! Primarul Iarca vrea şi el o bucată din zona Ruda !

update

În varianta electronică a ziarului nostru, în articolul intitulat “Şoc ! Primarul Iarca vrea şi el o bucată din zona Ruda !” semnalam un fapt alarmant. Astfel, în şedinţa de consiliu care a avut loc în comuna Măgureni, judeţul Prahova, în data de 11.11.2011, printre alte chestiuni discutate, a fost şi cererea primarului Iarca Gheorghe de a i se atribui asociaţiei Prahoviţa un teren de aprox. 6 ha, cu titlu gratuit, în zona Ruda. Trebuie menţionat că actualul primar este fondator şi preşedinte al acestei asociaţii şi, în niciun caz, nu putea să iniţieze o aşa propunere, în dubla calitate pe care o are, datorită, în primul rând conflictului de interese (aviz ANI şi parchetului).
Iarca Gheorghe, însă, nu are limite şi perseverează în ideea de a acapara anumite zone din comuna Măgureni.
Deşi la şedinţa anterioară celei din 11.11.2011 a fost revocată hotărârea prin care se stabilise scoaterea din domeniul public şi trecerea în domeniul privat a unor terenuri care fac parte din categoria islazuri (printre care şi Ruda), proiect iniţiat tot de Iarca Gheorghe, acesta nu se lasă. Probabil, interesele de partid sau alte interese trebuie satisfăcute.
Din fericire, consilierii au votat împotrivă, votul acestora având la bază opiniile exprimate ale cetăţenilor din comună care au participat la şedinţa de consiliu.
Trebuie menţionat că primarul Iarca a mai încercat, imediat după investirea sa, să pună mâna pe o bucată din Ruda, însă proiectul nu a mai fost discutat în consiliu de teama reacţiei oamenilor.
Toate încercările primarului de a pune mâna pe această zonă de o rară frumuseţe şi cu un potenţial enorm pentru localitate nu ne arată decât caracterul lui, lipsa oricăror scrupule şi faptul că interesele proprii sunt puse înaintea interesului general.
Prin participarea la şedinţele Consiliului, oamenii au arătat că le pasă şi că sunt implicaţi în problemele care privesc comuna. Ţin să le mulţumesc membrilor Grupului de Iniţiativă şi cetăţenilor comunei care participă activ la şedinţele de consiliu şi arată interes pentru problemele care privesc bunul mers al comunităţii.
Este salutară şi poziţia consiliului local, care a arătat maturitate în judecarea unor proiecte cu impact major pentru comunitate.
Cât priveşte mesajul pentru primar şi cei care consideră că sunt deasupra legii şi a interesului comunităţii, le reamintim faptul că deţin funcţiile datorită nouă şi faţă de noi cetăţenii care i-am ales au obligaţii, iar nu faţă de partide politice sau diverse grupuri de interese.
Având în vedere faptul că la vremea respectivă v-am promis că vom reveni cu documente care să demonstreze veridicitatea celor afirmate în Pavăza Carpaţilor, vă prezentăm alăturat documentele care dovedesc faptul că primarul Iarca Gheorghe încearcă prin orice mijloace să obţină o parte din zona Ruda.

Lilian Cătălin Vişoiu

Ţi-a plăcut acest articol? Abonează-te prin mail!

Lasă un răspuns