SPERANŢĂ ŞI ÎNDOIELI
Aşa cum era de aşteptat, în lipsa unei concurenţe care să îi pună probleme deosebite, primarul în funcţie, Gheorghe Iarca a câştigat din nou alegerile.
Îi adresez pe această cale urările meritate de success în îndeplinirea sarcinilor ce-i revin, pe linie profesională şi sănătate şi putere de muncă în particular.
Aşadar, zarurile fiind făcute, nu rămâne decât să se treacă din nou la treabă!
Problema care se pune este cum să se facă treabă:
– în interesul oamenilor (al tuturor), din comună sau
– numai în interesul câtorva.
Ce înseamnă asta? Păi, după cum s-a plâns domnul primar, nu a putut vinde Măgurenii (sau părţi din el) nu pentru că el aparţine măgurenarilor, care nu au fost întrebaţi prin referendum (conform legii) ci numai din cauză că nu au vrut consilierii. Acum, pentru că are majoritatea consilierilor, în mod normal nimic nu-l mai poate împiedica să-şi ţină promisiunile făcute şi prezentate în ultimul număr al propriei gazete (care între noi fiind vorba, se pare că apare în mod ilegal).
Dar legea este lege şi îl anunţ pe domnul primar că nu este niciodată prea târziu ca ea să fie aplicată.
Mă întreb, de ce nu se gândeşte domnul primar la toţi măgurenarii ci numai la câţiva, deşi majoritatea i-au acordat încrederea? Se vor fi organizat cumva şi licitaţii?
Pe de altă parte, cred că este bine uneori să te uiţi ce fac şi alţi primari. Am văzut cum unele primării au înfiinţat societăţi comerciale proprii (la care pot fi acţionari toţi sătenii) şi au accesat fonduri europene (obţinând bani gratis) cu care au dezvoltat apoi afaceri în folosul întregii comunităţi.
În acest fel, toţi SĂTENII şi nu doar câţiva privilegiaţi, au câştigat de două ori
– în primul rând, locuri de muncă, ba chiar mai multe decât în alte variante.
– beneficii (dividende) la finele anului, în bani, plus faptul că ramân proprietar.
Ce ne lipseşte? Avem dealuri şi terenuri pentru viticultură, horticultură, pomicultură, ferme zootehnice şi piscicole, etc.
– Avem mână de lucru pentru orice activitate industrială sau agricolă.
– Avem tineri specialişti în toate domeniile. Ce aţi zice de o fabrică de panouri solare sau de alte idei ale sătenilor?
– Avem teren agricol puţin dar pe el se pot infiinţa culturi speciale pentru export.
De ce NOI să ne mulţumim cu puţin iar PUŢINI să ia ce-i al NOSTRU, al tuturor?
Ce ziceţi domnule primar? Ne punem pe TREABĂ CINSTITĂ?
Greşiti când vorbiţi de terenuri “proaste”, domnule primar! Ele pot fi neîngrijite, dar orice teren este foarte valoros. Trebuie să ştii numai pentru ce să-l foloseşti, ca să-l faci foarte valoros! Nu-i aşa?
În plus, nu ar fi aşa căutate dacă sunt “proaste”! Un teren pentru 6 ha de sere e un teren prost după dumneavoastră? Poate că încadrarea în asemenea categorii le modifică în minus valoarea, dar ele sunt valoroase în realitate.
Greşesc eu domnule Primar?
Paul Neguriţă