Trist dar adevărat

0
488

Consiliul local Magureni sedinta DSC02509

Trist dar adevărat

Zilele trecute mi-a atras atenția un comentariu de pe blog, blogul comunei noastre, prin care o persoană , anonimă, reliefa extrem de corect situația actuală din comuna Măgureni. Respectiva persoană spunea: „ …Observăm schimbarea feței comunei dar și indiferența celor ce ne conduc, în ideea că nu suntem consultați în problemele majore.
Atât primarul cât și consilierii ne tratează cu profund dispreț: nu discută și nici nu se află printre noi; asteaptă urmatoarele alegeri pentru a deveni activi și a fi interesați de soarta noastră…”. Într-adevăr, cam așa stau lucrurile.
Apreciem oamenii care au capacitatea de a întelege lucrurile în mod corect și care își exprimă liber opiniile. Astfel de oameni întotdeauna sunt de apreciat. Stând de vorbă cu diferiți oameni din comună mi-am dat seama că s-a creat o situație generală la nivelul întregii localități. Aproape toată lumea a observat aceleași lucruri spuse în comentariul postat pe internet. Lumea a observat că s-a schimbat fața comunei și majoritatea știu că nu sunt realizările personale ale edilului ci unele sunt proiecte, la care au aplicat și alte comune,iar altele sunt realizate prin hotărârile consiliului județean. Bineînțeles, sunt binevenite aceste schimbări. Practic, acest aspect ține de datoria sa pentru care este și plătit. Referitor la indiferența cu care suntem tratați și la faptul că nu suntem consultați în problemele majore , scena politică locală se asemănă foarte mult cu cea de la nivelul întregii țării, în care actorii principali sunt politicienii care iau decizii de interes general singuri, iar noi restul de oameni care i-am susținut suntem dați la o parte, nu prezentăm nicio importanța în ochii lor, deciziile lor neconforme cu interesele noastre răsfrângandu-se direct asupra noastră. De câte ori nu ne-am trezit cu „surprize” din partea edililor noștri? Nu există o transparență în raporturile dintre cetățeni și conducere fapt pentru care nici nu știm când sunt sedințele de consiliu, nu știm ce se dezbate, ce se votează,care sunt horărârile de interes local importante, nici măcar nu sunt actualizate pe site, ultima fiind postată în luna mai. Nu știm care este situația exactă a carierei de la Cocorăști și nici nu am știut vreodată, noi, locuitorii am fost anunțați ultimii, când erau pe punctul de a începe lucrările, în rest am știut că totul e bine, deși nu cred că lucrurile au stat așa. Acum două săptămâni, la acțiunea prin care s-a făcut curat în comună, am înțeles perfect ceea ce spunea și „Anonimul” prin :”..ne tratează cu profund dispreț”. În timp ce persoanele care au participat alături de copii adunau gunoaiele de pe stradă, edilul, nu a coborât din mașină, ba mai mult striga la copii, mărindu-le traseul pe care-l aveau de parcurs. Ei bine, s-a declarat participant și a cules toți laurii de pe urma muncii depuse de către persoanele implicate. Îi salutăm pe aceasta cale pe cei care s-au implicat și au arătat ca sunt responsabili.
Partea bună este că oamenii încep să-și dea seama că lucrurile nu sunt deloc așa cum par sau așa cum ne spun ei că sunt. Din păcate, astfel de comentarii referitoare la comuna noastră sunt adevărate și e responsabilitatea noastră să schimbăm lucrurile în bine. Numai cu astfel de oameni care au ceva de spus, sunt serioși și au spirit civic putem merge înainte.

Justiana Oprea

Ţi-a plăcut acest articol? Abonează-te prin mail!

Lasă un răspuns