Furtul de lemne rămâne o problemă pentru comuna Măgureni

0
588

padure distrusa

Furtul de lemne rămâne o problemă pentru comuna Măgureni

Jandarmii prahoveni au avut multă treabă iarna aceasta. Aceştia s-au experimentat în zecile de pânde în ocoalele silvice de unde localnicii fură arbori. Unde mai pui că şi hoţii, nişte localnici din comuna Măgureni au avut mult ghinion. Mai întâi li s-a stricat drujba după care au fost luaţi la ochi de către jandarmi. Reuşiseră deja să taie 15 arbori. Pădurea a fost devastată pe unde au trecut cei trei bărbaţi. Din nefericire, lemnul furat este singura sursă de venit pentru aceşti oameni. Legea este blândă aşa că cei trei vor avea iar de plătit nişte amenzi, aşa cum s-a întâmplat şi ultima dată când au fost prinşi. Copiii lor, însă, vor avea ce mânca azi, dar vor creşte mâine într-un mediu poluat.
De la lemne la carbune.
Lucrătorii Poliţiei comunale Filipestii de Pădure l-au depistat la începutul lunii pe V. L. în vârstă de 35 de ani, domiciliat în comuna Măgureni, care transporta cu o caruţă aproximativ 1.000 kg. cărbune. Întrucât nu a putut justifica provenienţa cărbunilor, poliţiştii au început verificările, stabilind că suspectul îl sustrăsese dintr-o exploatare minieră aflată în zonă.
Cărbunii au fost predaţi societăţii păgubite, iar lui V. L. i-a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat.
Nu se fură numai la Măgureni
V. V. în vârsta de 19 ani, din comuna Floreşti, a fost depistat de lucrătorii Poliţiei Comunale Filipeştii de Pădure în timp ce transporta, cu o căruţă, aproximativ 800 kg de cărbune. Poliţiştii au stabilit că acesta fusese sustras din incinta unei exploatări carbonifere din zonă.
Cărbunele a fost predat societăţii păgubite, iar V. V. este cercetat penal pentru savârşirea infracţiunii de furt calificat.
Tot poliţiştii din Filipeştii de Pădure au surprins în luna aprilie alţi doi localnici care circulau pe drumurile comunei cu o căruţă încărcată cu cărbuni. Cei doi suspecţi nu au putut justifica provenienţa cărbunelui transportat, în urma cercetărilor efectuate poliţiştii stabilind că acesta fusese sutras din cariera Măgureni.
Cantitatea de aproximativ 600 de kg cărbuni a fost recuperată şi predată societăţii păgubite, iar S. C. de 18 ani şi V. V. de 20 de ani, ambii domiciliaţi în comuna Floreşti sunt cercetaţi penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.
Aceste exemple arată clar nivelul crescut de infracţionalitate existent în Măgureni şi în localităţile din jur. Exemplele sunt zeci sau sute. Totodată arată clar o problemă socială.
Nu cred că numărul infracţiunilor ar fi atât de mare dacă investiţiile în regiune ar fi motorul dezvoltării economice. Pentru ca acesta să fie realitatea din păcate mai avem mult de aşteptat.

Gabriel Trăistaru

 

Ţi-a plăcut acest articol? Abonează-te prin mail!

Lasă un răspuns