Promisiuni neonorate ale unui primar !
Se apropie trei ani de când în com.Măgureni, jud.Prahova avem un primar pe care l-am ales și ni l-am dorit, prilej de a face un bilanț al acțiunilor promise în campanie.
Având în vedere faptul că anterior a fost și viceprimar (deci cunoscător al problemelor cetățenilor) ne așteptam ca lucrurile neclare și spinoase să fie rezolvate cu promptitudine și ușurință. Dar o să vedeți că nu este chiar așa.
A mai rămas aproximativ un an până la urmatoarele alegeri locale. Firesc, în această scurtă perioadă nu ne putem aștepta la cine știe ce minuni.
Platforma program prezentată în ziarul d-lui primar Iarca Gheorghe din 22 mai 2008 cuprindea 23 de promisiuni. Deși nu intenționam să fac acest lucru,am renunțat la ideea inițială datorită “mărețelor realizări” enunțate în ziarul “său” care m-au incitat la comentarii.
În esență o să exemplific câteva activițăti față de care dvs. veți
trage singuri concluzii: toate străzile și străduțele asfaltate ?; fiecare centru
al satelor componente comunei cu trotuare și parcuri (2-3 în fiecare sat) ?; cabinete medicale în fiecare sat ?; terenuri de sport sau miniterenuri sportive în toate satele ?; biserică și cimitir în Lunca Prahovei, cimitir în Satul Banului și biserică în Cocorăștii Capli ?; construcția unei mănăstiri în Măgureni ?; ecologizarea comunei (construcția unor cuptoare de var și cărămidă pe gaze cu sprijinul primăriei ?; plantații de pomi de-a lungul râurilor din localitate ?; transformarea zonei “Roșioara” în zonă turistică ?; proiecte pentru necesitățile comunei (canalizare, case de vacanță) ?; înființarea unui post de radio și TV local ?; locuri de muncă pentru toți locuitorii comunei ?.
În altă ordine de idei, analizând bugetul primăriei Măgureni pe acest an am remarcat câteva “enormități”,zic eu. De exemplu,la capitolul “investiții”,în anul 2010 s-au cheltuit 10663 lei pentru proiectul de canalizare. În schimb pentru acest an suma este nulă.
Mă pot aștepta la replici,dar pot trage concluzia că totul a rămas în fază de proiect ? De asemenea, sunt alocate sume semnificative pentru monument – troiță (80000 lei); pregătire profesională (20000lei) față de 449 lei în 2010, în condițiile în care efectivul primăriei a scăzut; construcție baze sportive (80000lei).
Exemplele ar putea continua.
Apreciez strădania d-lui primar pentru unele realizări dar problemele de fond sunt omise cu bună știință.
“Abureala”din ziarul său vrea să ne canalizeze pe o pistă greșită.
Să luăm în calcul și faptul că sondajul de opinie privind simpatia localnicilor pentru un viitor primar prezentat în ziarul Pavăza Carpaților creează o răsturnare de situație (domnia sa reușind performanța obţinerii locului 3).
Este timp suficient ca noi cetățenii să analizăm și să chibzuim atent vizavi de cele prezentate.
Vasile Cojocaru