Legea picnicului a ajuns și la Măgureni!

0
676

Legea picnicului

Legea picnicului a ajuns și la Măgureni!

Acum la început de primăvară, aleșii noștrii au adoptat o lege, menită să reglementeze toate activitățile de picnic desfășurate în aer liber. Principiile ce stau la baza legii sunt bune și se bazează cel mai mult pe îmbunătățirea și conservarea mediului înconjurator.
Astfel, din cuprinsul textului normativ aflăm care ne sunt obligațiile și drepturile atunci când ieșim la iarbă verde, dar și care sunt sancțiunile în cazul în care nu vom respecta dispozițiile legale.
Pe scurt, vom putea face grătar numai în zonele special amenajate fără a degrada mediul înconjurător și având grijă să strângem și să depunem în containere deșeurile ce rămân după noi. Cred că această din urmă obligație este cea mai importantă dintre toate pentru că, pe de o parte, reprezintă o datorie a noastră de a lăsa la plecare locul curat așa cum cum l-am găsit iar pe de altă parte ține de respectul nostru față de mediul înconjurător.
Legea picnicului a prevăzut obligații și pentru administratorul zonei special amenajate pentru desfășurarea activităților de picnic, ceea ce înseamnă că autoritatea locală trebuie să se ocupe de administrarea zonei respectând câteva condiții.
Pe plan local, la Măgureni, a fost aleasă zona Ruda pentru picnic, acolo unde de ani de zile localnicii ies la iarbă verde. Primarul localității, invocând legea picnicului a avut grijă să informeze tinerii că îi va sancționa dacă vor face grătar pe Ruda ca în alți ani, dar nu a avut grijă să amenajeze corespunzator zona destinată picnicului.
Astfel, zona trebuia marcată și delimitată indicând programul de funcționare și locurile permise pentru aprinderea focului.
În plus, trebuie să existe containere speciale pentru depozitarea deșeurilor, toalete ecologice și loc amenajat pentru parcarea autovehiculelor. Așadar, primarul s-a ocupat numai de atenționarea cetățenilor că sunt pasibili de amenzi foarte mari și mai puțin de amenajarea locului așa cum ar fi trebuit.
Oare cum v-a reuși să pună în aplicare „super proiectele de dezvoltare turistică” cu care se laudă de ani buni, dacă nu va mai lăsa pe nimeni măcar să facă un grătar pe Ruda, așa cum e obiceiul locului?

Justiana Oprea

Ţi-a plăcut acest articol? Abonează-te prin mail!

Lasă un răspuns