Un act fără precedent !

0
623

Vultur - statuie

Foto: viataingorj.ro

Un act fără precedent !

Deşi credeam că aşa ceva nu poate fi posibil, iată că realitatea ne arată că în România zilelor noastre se poate întâmpla absolut orice.
Taman în mijlocul comunei, în loc central şi păzit, inclusiv de privirile vigilente ale oamenilor, vulturul situat pe monumentul închinat eroilor, un simbol al localităţii, a dispărut de pe monument.
De semnalat este faptul că furtul unor embleme similare s-a petrecut, cam în aceaşi perioadă, şi în alte câteva localităţi prahovene.
Din surse am aflat că statueta de bronz care tronează acum pe monument nu este cea originală. Consiliul local al comunei Măgureni şi primăria au alocat bani şi au achiziţionat un nou vultur care, deşi nu mai are acelaşi aspect şi patină, întregeşte monumentul. Dispariţia acestui simbol a scandalizat şi a pus pe gânduri pe toată lumea.
Actul în sine (furtul acestui simbol) reprezintă infracţiune iar persoana sau persoanele care au săvârşit această faptă, ar trebui identificate şi trase la răspundere.

Sperăm că poliţia va face toate demersurile pentru identificarea şi tragerea la răspundere a acestor persoane, având în vedere valoarea prejudiciului, dar mai ales valoarea istorică, de patrimoniu si sentimentală a acestor simboluri naţionale.

Lilian Cătălin Vişoiu

Ţi-a plăcut acest articol? Abonează-te prin mail!

Lasă un răspuns