Lovitură de teatru în consiliu. Primarul Iarca în corzi !

0
540

Consiliul local Magureni sedinta DSC02509

Lovitură de teatru în consiliu. Primarul Iarca în corzi !  update

Hotărârea Consiliului local al comunei Măgureni, judeţul Prahova având nr. 76/26.09.2011, privind diminuarea suprafeţei de islaz comunal, în vederea valorificării acesteia, prin care se dorea trecerea unor terenuri care au statut de islaz comunal (aprox. 75 ha) din domeniul public în domeniul privat al localităţii, islazuri situate în Cocoraştii Caplii şi în zona Ruda, a fost revocată prin votul unanim al Consiliului local al comunei Măgureni din data de 28 octombrie 2011, la solicitarea cetăţenilor comunei.
Hotărârea revocată era nelegală şi a fost votată anterior în Consiliu, fără să existe un minim de documente justificative şi cu încălcarea tuturor procedurilor privind transparenţa decizională şi a normelor legale în materie.
Prin cererile de revocare introduse, argumentate în fapt şi în drept şi prin participarea cetăţenilor la şedinţa de consiliu, împreună, am reuşit să stopăm acest proiect.
A ieşit încă o dată la iveală modul în care primarul Iarca Gheorghe încearcă să treacă “pe sub masă”, pe ascuns, anumite proiecte de amploare urmărind interese numai de el ştiute.
Toate proiectele majore care privesc interesul comunei Măgureni şi al cetăţenilor acesteia, proiecte care pot afecta dezvoltarea comunei trebuie să fie supuse spre consultare cetăţenilor. Modul în care se propun şi se votează la ora actuală proiectele în consiliu este inacceptabil şi afectează interesul general.
Ca atare, solicităm primarului şi consiliului local, ca proiectele importante care sunt propuse spre aprobare să fie în prealabil aduse la cunoştinţa publicului, astfel încât cetăţenii să-şi poată exprima punctul de vedere. De asemenea, proiectele trebuie să întrunească toate condiţiile impuse de lege în ceea ce priveşte documentarea astfel încât să fie cunoscute toate aspectele pe care le presupune demararea lor DAR, MAI ALES, TREBUIE SĂ SE RESPECTE LEGEA ŞI PROCEDURILE ÎN MATERIE ATUNCI CÂND SUNT INIŢIATE PROIECTELE ŞI ADOPTATE HOTĂRÎRILE.
Personal, ţin să mulţumesc tuturor oamenilor care au participat la şedinţa de consiliu şi şi-au exprimat punctul de vedere, acest lucru cântărind extrem de mult în luarea deciziei consilierilor privind revocarea hotărârii.

Informaţii şi comentarii pe www.pavaza.ro

Lilian Cătălin Vişoiu

Ţi-a plăcut acest articol? Abonează-te prin mail!

Lasă un răspuns