Măgurenari, ni s-au dat bani la ultima rectificare de buget.

Primăria nu suflă însă nimic despre asta.

0
678

Primaria Magureni - Pavaza Carpatilor

Măgurenari, ni s-au dat bani la ultima rectificare de buget.Primăria nu suflă însă nimic despre asta.

Consilierii județeni în ultima ședință din 2010 au împărțit și ultimii bani printr-o rectificare bugetară finală – către primăriile din Prahova printre care Măgureni se află în frunte deoarece a fost în rândul celor care au primit cei mai mulți bani.

Hotărârea luată a definitivat forma bugetului județean pe 2010, “un an greu din punct de vedere financiar și cu multe modificări ale structurii bugetare”, așa cum a precizat președintele CJ Prahova, Mircea Cosma. Ultima redistribuire a banilor către localitățile din județ a însumat, în total, aproape 3,2 milioane de lei. Proiectul de hotărâre supus aprobării consilierilor județeni a vizat realizarea unor obiective de interes public dintr-un număr de 40 de localități, toate acestea fiind priorități ale administrațiilor locale pentru îmbunătățirea infrastructurii rutiere, a serviciilor sociale și pentru creșterea funcționalității instituțiilor de învățamânt. Pentru contracte de asociere cu 21 de localități – în vederea finanțării unor investiții noi – s-a alocat suma de 995.000 de lei, iar pentru lucrări în derulare aflate pe raza altor 19 localități, s-a alocat suma de 2.125.000 de lei.

Printre sumele alocate prin această ultimă rectificare de buget județean se regăsește și cea destinată orașului Valenii de Munte, pentru susținerea financiară a secției exterioare Slănic aparținând de Spitalul Orășenesc Vălenii de Munte (40.000 de lei). Cele mai multe fonduri au fost orientate către refacerea infrastructurii rutiere locale, cum ar fi cele pentru drumurile comunale din Măgureni, Berceni, Gornet, Olari, Alunis, Plopu, Pacureți, Lapos și altele.

O informație utilă credem noi care ar fi trebuit să fie făcută publică de către administrația locală măcar pe mai noua pagină de internet a primăriei dacă nu la vizier. Cetățenii din Măgureni au dreptul legal de a cunoaște care este bugetul primăriei, de câte ori a fost acesta suplimentat de la Consiliul Județean și mai ales ce s-a realizat cu banii din acest buget.

Îmi amintesc momentele când mam hotarât să îl susțin pe primarul Iarca să candideze. Nu regret această susținere deloc ba sunt convins că în acele momente a fost o decizie cât mai bună. Îmi aduc aminte că îmi spunea chiar dânsul că după ce va fi primar transparența va fi cuvântul de ordine în primărie. Să știe fiecare contribuabil pe ce se duc banii. Aș vrea să știu si eu ca orice contribuabil unde sunt banii cheltuiți, de la hârtia igienică până la pavelele de la monument și din alte locuri.

Sunt sigur că administrația locală din Măgureni nu va uita să menționeze ce vor face cu banii, în următorul număr al publicației Gazeta de Măgureni unde se va înlocui plugușorul cu un articol mai amplu despre sumele de bani primite de Primăria Măgureni la rectificarea bugetară și cu parcursul bugetului din 2010. Atunci am putea spune că domnul Iarca și-a amintit de adevăratele promisiuni.

Personal consider că sunt multe de făcut pentru ca Primăria să funcționeze ca un organ administrativ în slujba cetățeanului. Nu ne mai putem permite să considerăm că ”merge și așa”.

Dacă mă întrebați pe mine, aparatul administrativ a făcut progrese la Măgureni, dar există o lipsă de transparență și o risipă de resurse pe chestiuni pe care eu le consider total inutile care mă îngrijorează.

Gabriel Trăistaru

Ţi-a plăcut acest articol? Abonează-te prin mail!

Lasă un răspuns