Manipulare, minciună şi dispreţ – Povestea unor finanţări

0
629

Manipulare, minciună şi dispreţ – Povestea unor finanţări

Reproducem mai jos un articol din presa centrală românească menit a lămuri cum a obţinut primarul Iarca Gheorghe bani pentru diferite proiecte din comună. Că banii au venit la Măgureni este bine, dar lauda primarului că acest lucru este meritul tău nu cadrează cu adevărul.
Iarca se lăuda la vremea respectivă cu demersurile făcute pe lângă Elena Udrea pentru obţinerea acestor bani.

Pentru a nu exista suspiciuni cu privire la autorul şi provenienţa articolului, dar şi pentru a respecta drepturile de proprietate intelectuală vă precizăm adresa de internet (link-ul) unde poate fi citit acest articol.

Lauda necontenită a lui Iarca, inclusiv în ziarul propriu, cât s-a străduit să obţină acei bani şi asumarea meritelor realizării diferitelor proiecte din comună, printre care şi construcţia podului din satul Banului (deşi construcţia podului a fost începută în mandatul fostului primar Dobre), ne-a stârnit curiozitatea.
Iată cum este reflectată această problemă în presa românească:
“Elena Udrea a vrut să-i dea bani primarului care doarme cu poza ei sub pernă. Banii au ajuns din greşeală la un primar PNL
Vă amintiţi că acum o lună, la alegerile PDL Prahova, primarul comunei Măgurele, Ion Apostolescu (foto) i-a marturisit Elenei Udrea că doarme cu poza ei sub pernă: “Permiteţi-mi, doamnă ministru, să vă fac o destăinuire, doar dumneavostră. Eu dorm cu poza dumneavoastră sub pernă”. Apostolescu a spus că face acest lucru dintr-un motiv care nu-i face soţia geloasă, şi anume acela că de ministrul Elena Udrea depinde construirea unui cămin cultural la Măgurele. 

Ei, doamna Udrea, sensibilă, a vrut să-l răsplătească pe primarul cu poza sub pernă. Ocazia numai bună era HG-ul prin care, săptămâna trecută, ministerul Dezvoltării a împărţit bani pentru infrastructura rurală.
Numai că, subalternii doamnei Udrea au încurcat comuna Măgurele cu comuna Măgureni, tot din Prahova şi, din încurcătură, primarul PNL din Măgureni s-a ales cu frumuseţe de finanţare de 229.000 de lei.
Mirat dar şi fericit peste măsură, primarul liberal şi-a dat seama că a nimerit din greşeală pe lista preferaţilor doamnei Udrea când a primit un telefon de la prefectul judeţului, Florin Dobre. “Ai primit
20 de miliarde de la guvern?”, l-a întrebat alarmat prefectul pe primar. “Da”, a răspuns primarul. “Aoleu!”, a replicat prefectul”.

Sursa: http://www.realitateamea.ro

 

Ţi-a plăcut acest articol? Abonează-te prin mail!

Lasă un răspuns