Opinii de la cetăţeni !

0
591

Opinii de la cetăţeni !

Citind un articol în ziarul primarului din Măgureni am remarcat un articol intitulat „Dreptul la opinie” semnat de doamna Tania S în care suntem criticaţi, reproşându-ni-se faptul că, citez „ nu-şi poate da seama de ce oamenii care acum trei ani erau siguri de onoarea, de spiritul de cetăţean loial şi învingător al actualului primar, acum, cu un an înainte de alegeri, vin cu sondaje de opinie irelevante, rezultatul fiind nejustificat”.
Stimată doamnă, înainte de orice alt comentariu, nu ştiu de ce vă deranjează atât de mult un sondaj de opinie care arată că actualul primar se situează pe locul 3 în preferinţele electoratului, în urma doamnei Iarca Aida (lucrător la primărie) şi în urma domnului Iordache Gheorghe (actual viceprimar), lider în intenţia de vot a oamenilor, cel puţin la data efectuării sondajului. Aşa cum explicam în numărul trecut, este un proces firesc de erodare a încrederii, întâlnit la toţi politicienii.
Nu ştiu ce să cred despre dumneavoastră ! Ar trebui să minţim oamenii, să nu realizăm sondaje, să nu spunem adevărul? De ce consideraţi că sondajul este irelevant şi rezultatul nejustificat ? Ştiaţi că înainte ca domnul Iarca Gheorghe să iasă primar, tot noi cei care l-am sprijinit am facut sondajele de opinie conform cărora, la vremea respectivă, actualul primar era lider în opţiunile electoratului ? Şi a ieşit primar ! Membrii Grupului de Iniţiativă şi alţi cetăţeni cunosc acest aspect.
Fără a jigni, trebuie să vă spun că pe mulţi dintre cei care acum vă daţi cu părerea şi ne catalogaţi că nu avem coloană vertebrală sau ne schimbăm cum bate vântul, nu prea v-am văzut în preajmă atunci cînd noi ne luptam să schimbăm fostul primar, cînd ne toceam nervii, banii, timpul nostru şi liniştea noastră şi a familiilor noastre, alergând pe la toate instituţiile din ţărişoara asta să oprim distrugerea Măgureniului prin proiectul carierei. Nu vă luaţi după aparenţe şi nu intraţi în jocul primarului, nu cunoaşteţi nimic.
Puteţi să vă exprimaţi părerea şi fără să emiteţi judecăţi de valoare, mai ales că afirmaţi că nu aveţi nicio legătură cu primăria, nicio cunoştinţă, nicio rudă pe acolo şi sunteţi “extrem” de imparţială. Am presimţirea că atunci când veţi cunoaşte măcar o parte din adevăr, vă veţi simţi ruşinată că ne-aţi catalogat în acest fel. Şi veţi cunoaşte adevărul cât de curând. Acesta este rolul publicaţiei Pavăza Carpaţilor.
Trebuie să ştiţi că noi am rupt legătura cu actualul primar, nu de acum, cum afirmaţi, ci din momentul în care am constatat că între noi s-a interpus o prăpastie numită minciună, mârlănie, infatuare şi ipocrizie. Nu imi solicitaţi să vă argumentez, nu avem atâta hârtie la ziar.
La vremea la care l-am sprijinit în alegeri, chiar dinainte de acestea, mai precis când a apărut problema carierei, părea alt om sau, pur şi simplu, a jucat teatru. Era nevoie să schimbăm conducerea de atunci care încuvinţase proiectul carierei. Sprijinul nostru a fost forţat de împrejurări şi ne-am decis să-l susţinem pe cel care a devenit primar.
Şi ca să încheiem acest răspuns pe un ton mai vesel, vă spun că ne-a distrat extrem de mult acea odă închinată primarului în ziarul său. Prin faţa ochilor îmi trecea CÂNTAREA ROMÂNIEI, dar măcar aceea era o treabă reală. Sper că numele cu care semnează autoarea (Tania Stroe) nu are nicio legătură cu persoana dumneavoastră, altfel, dacă ne luăm după ceea ce scrie acolo, este clar cât de imparţială sunteţi.
Vă mulţumim pentru “atitudine” şi vă promitem că, cu cât dumneavoastră ne veţi ridica la fileu mai multe probleme, la modul civilizat, noi vom încerca să vă prezentăm situaţii noi, cu probe, în ideea slujirii adevărului.

Lilian Cătălin Vişoiu

Ţi-a plăcut acest articol? Abonează-te prin mail!

Lasă un răspuns