LUPUL MORALIST – IMPOSTURA ŞI TURNĂTORIA NU AU LIMITE

0
615

LUPUL MORALIST – IMPOSTURA ŞI TURNĂTORIA NU AU LIMITE

“Am informaţii… am filmat pe cutare… am înregistrat pe X… ştiu tot ce mişcă în comună…primarul din Măgureni face şi drege… ştiu cine ce face, de la poliţie, pădurari şi până la funcţionari din primărie ! Ba mai mult, am şi martori ! Cunosc lucrurile din interior!”
Cam aşa sunau cuvintele cu care ne bombarda un “domn”, Liviu U. “U”de la Ungureanu, că îi este teamă să se semneze cu tot numele, după chipul şi asemănarea celor de la ziarul primarului, care atunci când au ceva de spus sau de jignit semnează cu „Redacţia”. Este o chestiune de curaj şi asumare a responsabilităţii,
care le lipseşte cu desăvârşire.
Ei bine, personajul mai sus amintit acum se dă moralist prin ziarul primarului din Măgureni. După ce l-a înjurat şi l-a povestit de rău în toate părţile pe actualul primar, până acum cîteva luni, dintrodată a devenit „cântăreţ” la ziarul acestuia. Omul încearcă să pozeze în om serios şi de bună credinţă, a văzut el ce şi cum şi îşi spune şi el părerea, nu de alta dar, dacă tot participă la concursul cu imnul comunei Măgureni, de ce să nu îşi sporească şansele să ia banul ! Ce naiba, doar primarul comandă ! Dacă tot nu faci nimic în rest şi ai suficient timp să vezi tot ce se întâmplă prin comună, nu strică să ieşi puţin în evidenţă lăsând impresia că e ceva de capul tău. Ce nu ştiu unii este faptul că afirmaţiile trebuie să le şi probezi cumva, nu de alta dar rămân scrise şi poţi răspunde legal pentru ele.
Citind articolul cu pricina, prima senzaţie de greaţă o ai când individul “U” vorbeşte despre morala creştină, despre cât de tare este el, o albă-ca- zăpada întrun peisaj gri. Afirmă mare şi tare că a plecat (s-a retras) de la Pavăza Carpaţilor pentru că a văzut el că aşa şi pe dincolo şi că ştie lucrurile “din interior”.
Păi de unde te-ai retras omule, din moment ce nu ai fost niciodată cu noi ?
Acest articol la comandă în mod normal nu merită replică, însă aprecierile jignitoare la adresa redacţiei şi a ziarului Pavăza Carpaţilor mă pun în situaţia de a avea o reacţie ceva mai acidă faţă de impostură şi făţărnicie.
Sunt câteva lucruri care trebuie spuse astfel încât până şi astfel de oameni să înţeleagă unde le este locul şi că pentru a judeca pe cineva trebuie să probezi cine eşti ca individ, ce ai făcut în viaţa ta, cum eşti văzut în comunitate. Nu te întreb ce ai făcut pentru ţara ta, pentru semenii tăi, este prea mult.
În momentul în care arunci cu noroi în oameni care au pus suflet întro idee, şi-au atras mult rău apărând o comună (chiar şi numai împotriva transformării unui deal intro carieră) au un ţel care priveşte binele general, luptă pentru schimbarea mentalităţii, pentru adevăr, pentru bunăstarea ţării lor şi pentru progres, ceva nu este în regulă cu tine . În acel moment ai o mare problemă… o problemă în primul rând de autocunoaştere, de percepţie a vieţii şi incapacitatea de a distinge între adevăr şi minciună, între bine şi rău. Sperăm că nu este vorba de altceva, bani sau alte foloase pentru a discredita oameni ? Oricum, mai devreme sau mai târziu, chiar şi cei care te asmut acum se vor convinge de caracterul tău..
În primul rând, trebuie să spunem că acest individ minte cu neruşinare, el nu a fost niciodată la ziarul nostru, nu are nicio treabă cu redacţia noastră, cu atât mai puţin are habar de politica editorială a publicaţiei Pavăza Carpaţilor, iar dacă ar fi citit măcar un număr al ziarului ar fi înţeles natura şi mesajul articolelor care nu se referă doar la Măgureni. Singura legătură pe care Liviu U. a avut-o cu Pavăza Carpaţilor a constat în faptul că, în câteva rânduri a participat la distribuirea ziarului nostru în comună, alături de alte persoane, lucru pentru care i s-a decontat benzina şi a luat masa cu toţi cei care au participat la acţiune.
Noi ne-am delimitat cu mult timp în urmă de primarul din Măgureni, aşa cum toată lumea a văzut, atunci când am constatat că omul pe care l-am sprijinit atât înainte de alegeri să ajungă primar nu numai că nu slujeşte ideilor şi scopurilor pentru care noi, cetăţenii comunei am luptat dar, şi mai rău, a ajuns să ne hulească în toate felurile, debarasându-se de noi, probabil pentru că suntem incomozi şi spunem lucrurilor pe nume.
În acelaşi spirit am procedat şi în privinţa acestui individ care, în câteva rânduri a participat la distribuirea ziarului nostru în comună, alături de alte persoane. Pe el nu l-am mai agreat datorită unor sesizări în urma cărora am constatat că persoana la care ne referim a întreprins acţiuni nedemne împotriva redacţiei Pavăza Carpaţilor, acţiuni care priveau răspândirea de informaţii false, denigratoare la adresa redacţiei şi a Grupului de Iniţiativă, sau, şi mai rău, individul invoca o aşa zisă relaţie sau apartenenţă la Grupul de Iniţiativă sau Pavăza Carpaţilor, inducînd în eroare cu privire la calitatea sa, în ideea de a-şi atinge anumite scopuri. Deci, avem de-a face cu o persoană nedemnă, “un impostor” care îşi atribuie calităţi pe care nu le-a avut niciodată.
Persoanele care publică sub brandul Pavăza Carpaţilor totdeauna semnează în calitatea pe care o au.
În altă ordine de idei, asistând la osanalele pe care i le cântă acum prin ziar primarului Iarca Gheorghe, constat că ideile exprimate în respectivul articol sunt în totală contradicţie cu ceea ce acest individ cunoaşte despre acţiunile primarului. La vremea potrivită vom publica dovezi şi veţi afla lucruri incredibile despre felul în care aceşti oameni înţeleg să se comporte cu semenii lor.
Apropo, cine ştie, poate în urma articolului prin care ne denigrează, va câştiga concursul cu imnul comunei!

Lilian Cătălin Vişoiu

Ţi-a plăcut acest articol? Abonează-te prin mail!

Lasă un răspuns