Opinii de la cititori

0
578

Opinii de la cititori

Cu ceva timp în urmă am primit pe adresa redacţiei, printre multe alte mesaje, un mesaj de la un cititor care a avut inspiraţia să aducă în atenţia redacţiei noastre un fapt nu neapărat ieşit din comun dar care ni s-a părut interesant să îl împărtăşim cu dumneavoastră, cititorii noştri. Pe lângă faptul că eram întrebaţi cu privire la intenţia noastră de a acţiona în judecată redacţia ziarului Gazeta de Măgureni după o serie de atacuri mai vechi care au privit demnitatea şi onoarea unor membrii ai redacţiei Pavăza Carpaţilor, atacuri cărora le-am răspuns decent întrun număr trecut al ziarului nostru, ne-a fost supus atenţiei un fapt deloc de neglijat.
Cititorul nostru ne întreba în ce măsură ziarul Gazeta de Măgureni reprezintă aşa cum pompos se intitulează o “ publicaţie lunară de informaţie şi atitudine a cetăţenilor comunei Măgureni “ . În ce măsură prezintă acest ziar interesele şi atitudinea cetăţenilor, din moment ce articolele care apar aici sunt scrise în proporţie de peste 80% de angajaţii primăriei care au calitatea de redactori (a se vedea colectivul redacţional).
Aşa cum bine remarca corespondentul nostru, titlul nu prea concordă cu realitatea. Este uşor să ne dăm seama cât de imparţiali sunt colegii jurnalişti de la Gazetă având în vedere că mare parte sunt angajaţi ai primăriei.
Din punctul nostru de vedere nu aici ar fi pro-blema, fiecare om trebuind cumva să-şi câştige existenţa. Mai degrabă sesizăm o problemă din punctul de vedere al subiectelor abordate în acest ziar.
Nu am văzut, spre exemplu ,să fie tratate subiecte considerate tabu de primar , cum ar fi problema carierei de nisip şi pietriş unde lupta este dură, problema defrişărilor ilegale de pădure, problema cetăţenilor care au fost chemaţi la poliţie cu ocazia mitingului de la Cocorăştii Caplii, siguranţa cetăţenilor comunei, situaţia socială a oamenilor care nu au resurse de subzistenţă, crearea de locuri de muncă, etc. Pe bună dreptate ne întrebăm şi noi, oare al cui este acest ziar şi căror interese serveşte? Dacă luăm în calcul cele spuse mai sus şi faptul că în respectiva publicaţie sunt mult lăudate „realizările primarului” cred că este evident pentru toată lumea că avem de-a face cu un ziar al administraţiei locale, care serveşte adminstraţiei locale, în speţă primarului.
Corespondentul nostru avea dreptate, este un ziar al Primăriei, care promovează interesele Primăriei.

Lilian Cătălin Vişoiu

Ţi-a plăcut acest articol? Abonează-te prin mail!

Lasă un răspuns