“Poliţia e cu noi”

0
583

“Poliţia e cu noi”

Cetăţenii din comuna Măgureni, judeţul Prahova care au participat la un miting spontan, în anul 2008, împotriva deschiderii carierei de la Măgureni- Cocorăştii Caplii se pare că au fost chemaţi din nou la poliţie să dea declaraţii cu privire la modul de desfăşurare a mitingului.
La acel miting işi anunţase prezenţa preşedintele Consiliului Judeţean Prahova care, în bunu-i obicei, nu a venit.
Cercetările organelor de poliţie se datorează unei plângeri penale mai vechi depuse de reprezentanţii firmei ilfovene Elf Grup Otopeni. Interesant este faptul că, la vremea respectivă, au fost citaţi câteva zeci de cetăţeni, participanţi la miting, cărora li s-au luat declaraţii.
Fiind printre participanţii la acel miting, printre care s-au numărat şi femei şi copii, sunt uimit de modul în care reprezentanţii firmei ilfovene încearcă să intimideze militanţii .
Ca participant la acel miting consider că plângerea celor de la Elf Grup nu exprimă realitatea şi are mai degrabă un caracter de descurajare, de
timorare a oamenilor. Chemarea în grup a oamenilor la poliţie a avut darul să întărească şi mai mult opoziţia lor faţă de proiectul carierei.
Am credinţa că şi acum este la fel.
Sperăm că în acţiunile actuale ale poliţiei se respectă legalitatea procedurilor şi drepturile cetăţenilor, astfel încât această acţiune, legală dealtfel, să nu fie percepută de oameni ca o metodă de intimidare, de timorare sau îngrădire în vreun fel a drepturilor lor constituţionale.
Pavăza Carpaţilor este aproape de cetăţenii comunei Măgureni şi sprijină orice acţiune legală întreprinsă pentru apărarea drepturilor constituţionale.
În măsura în care consideraţi că în demersurile legale ale poliţiei sau ale altor instituţii ale statului s-au săvârşit abuzuri împotriva unor drepturi fundamentale ale dumneavostră vă rugăm să ne scrieţi pe adresa pavaza_investigatii@yahoo.com astfel încat să vă putem contacta şi să ducem mai departe mesajul dumneavoastră.
Aşteptăm ca poliţia şi parchetul să dea dovadă de aceeaşi promptitudine şi cu privire la sesizările cetăţenilor făcute pe parcursul întregii perioade cu privire la problema carierei de la Măgureni, unele aspecte fiind relatate cu lux de amănunte în presă.

Lilian Cătălin Vişoiu

Ţi-a plăcut acest articol? Abonează-te prin mail!

Lasă un răspuns