Șoc ! Primarul Iarca vrea și el o bucată din zona Ruda !

Primarul Iarca vrea şi el o bucată din zona Ruda

0
761

Zona RUDA Magureni Pavaza Carpatilor

Șoc ! Primarul Iarca vrea și el o bucată din zona Ruda !

În ședința de consiliu care a avut loc în comuna Măgureni, Județul Prahova în data de 11.11.2011, printre alte chestiuni discutate a fost și cererea primarului Iarca Gheorghe de a i se atribui asociației Prahovița un teren de aprox. 6 ha, cu titlu gratuit, în zona Ruda. Trebuie menționat că actualul primar este fondator și președinte al acestei asociații și în niciun caz nu putea să inițieze o așa propunere, în dubla calitate pe care o are, datorită în primul rând conflictului de interese (aviz ANI și parchetului).

Iarca Gheorghe însă nu are limite și perseverează în ideea de a acapara anumite zone din comuna Măgureni.

Deși la ședința anterioară a fost revocată hotărârea prin care se stabilise scoaterea din domeniul public și trecerea în domeniul privat al unor terenuri care fac parte din categoria islazuri (printre care și Ruda), proiect inițiat tot de Iarca Gheorghe, acesta nu se lasă. Probabil interesele de partid sau alte interese trebuie satisfăcute.

Din fericire consilierii au votat împotrivă, votul acestora având la bază și opiniile exprimate ale cetățenilor din comună care au participat la ședința de consiliu.

Trebuie menționat că primarul Iarca a mai încercat, imediat după ce a ieșit primar, să pună mâna pe o bucată din Ruda, însă proiectul nu a mai fost dicutat în consiliu de teama reacției oamenilor.

 

Toate încercările de a pune mâna pe această zonă de o rară frumusețe și cu un potențial enorm pentru localitate nu ne arată decât caracterul acestui om și faptul că interesele acestui om nu au nimic în comun cu interesul general al cetățenilor.

Prin acțiunea din consiliu oamenii au arătat că le pasă și că sunt implicați în problemele care privesc comuna.

Țin să mulțumesc membrilor grupului de inițiativă și cetățenilor comunei care participă activ la ședințele de consiliu și arată interes pentru lucrurile importante care privesc bunul mers al comunității. Este salutară și poziția consiliului local care arată maturitate față de anumite proiecte cu impact major pentru comunitate.

Cât privește mesajul pentru primar și cei care consideră că sunt deasupra legii și a interesului comunității, le reamintim faptul că dețin acele demnități datorită nouă și față de noi cetățenii care i-am ales au obligații, iar nu față de partide politice sau diverse grupuri de interese.

12 noiembrie 2011

Lilian Cătălin Vișoiu

Ţi-a plăcut acest articol? Abonează-te prin mail!

Lasă un răspuns